Chłopaki jakim programem zgrywacie fotki ?? Posiadam czytnik Extreme FireWire Reader. Co polecacie żeby wydusić z niego maximum
Pzdr
Szukaj
Chłopaki jakim programem zgrywacie fotki ?? Posiadam czytnik Extreme FireWire Reader. Co polecacie żeby wydusić z niego maximum
Pzdr
D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|
Programem?
Wkładam kartę do czytnika i zgrywam.![]()
edit:
Masz pod ręką kol. Gawronnka, to może pokaże Ci kuchnię NIKON-a.
Ostatnio edytowane przez david555 ; 14-03-2008 o 18:38
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Ja też używam "renców". Ale wiem, że ludziki chwalą sobie ImageIngester.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Najprościej i najszybciej zgrywa mi się Total Commanderem
A jakiego programu użyć aby fotki po zrzuceniu zostały skatalogowane według daty wykonania?
Krzysztof
NIKON D80 + GRIP | Nikkor 55-200| Tamron 17-50mm | CPL Mariumi | Cokin | SanDisk 2GB | 2 x En-EL3e | Metz 32CT 7 | Metz 48 AF-1
W win masz opcję " rozmieść ikony wg - zdjęcia zrobione w dniu.
Ja mam ten sam problem, chodzi o to żeby przy zgrywaniu zdjęcia były od razu dzielone na katalogi z datami żeby było wiadomo które zdjęcia kiedy się zrobiło. Nic mi nie da zgranie wszystkiego do jednego katalogu i posortowanie według dat bo to się wielki bajzel robi po kilku dniach i nadmiar plików w jednym katalogu. Wcześniej miałem Canona i jego soft ZoomBrowser bardzo ładnie to robił. Niestety w PictureProject takiej funkcji nie ma. Korzystam dalej z softu Canona a że mój Nikon jest widziany jako dysk wymienny nie ma problemów w ZoomBrowserze. Szkoda tylko że nie ma tego w sofcie Nikona...
a tak z ciekawosci, po kiego grzyba uzywac jakiegos specjalnego programu do zgrywania zdjec (innego niz zwykle kopiuj wklej, lub total commander)? jakos szybciej to jest? wygodniej (serio - nie wiem)?
a co do pytania wyzej - Total commander ma multirename tool.. fajne narzedzie do katalogowania zdjec.. a Adobe bridge ma jeszcze fajniejsze - bo mozna nazwac pliki wg daty ZROBIENIA ZDJECIA a nie ostatniej modyfikacji pliku, dobre do wiosennych porzadkow
pozdr
Art.
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Skontaktuj się z nami