Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Mauzoleum

Domyślnie

mnie również ta fotka się podoba ,może rzeczywiscie poprzez tę wieżyczkę strażniczą w tle może poprzez tyle tej szarość ,
    w każdym bądż razie to miejsce ma klimat i jakiś przekaz -jakąś tajemnicę ,niedopowiedzenie sam nie wiem co

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mnie również ta fotka się podoba ,może rzeczywiscie poprzez tę wieżyczkę strażniczą w tle może poprzez tyle tej szarość ,w każdym bądż razie to miejsce ma klimat i jakiś przekaz -jakąś tajemnicę ,niedopowiedzenie sam nie wiem co
    Harb, litości, to miejsce to mauzoleum pomordowanych na Majdanku, więc ma klimat śmierci.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Harb, litości, to miejsce to mauzoleum pomordowanych na Majdanku, więc ma klimat śmierci.
    Tego nie widać w pierwszej chwili. Ot - jakaś abstrakcyjna bryła architektoniczna. I nagle... charakterystyczna wieżyczka.

A przecież nie każdy musi widzieć, że to Majdanek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    A powinien.
    NIKON

Domyślnie

Tego nie widać w pierwszej chwili. Ot - jakaś abstrakcyjna bryła architektoniczna. I nagle... charakterystyczna wieżyczka.

Davidzie ,Maćku ---ależ ja to wiem, pisałem o odbiorze przezemnie tego zdjęcia ---być może powinienem wspomnieć o miejscu

Domyślnie

2 i 4 bardzo dobre - 4 chyba najlepsza.

David555 - mówimy o sferze pobożnie życzeniowej? Czy o faktach? Ja dla przykładu nigdy w Majdanku nie byłem. Gdyby nie jedno ze zdjęć Grzegorki to w życiu bym nie pomyślał, że ten "spodek" to mauzoleum pomordowanych w obozie zagłady.
    Naprawde nie każdy musi wiedzieć, że to Majdanek. I tu sie zgodzę z Tobą - a powinien.
    1 wciąż mi sie podoba.

Domyślnie

David555 - mówimy o sferze pobożnie życzeniowej? Czy o faktach? Ja dla przykładu nigdy w Majdanku nie byłem. Gdyby nie jedno ze zdjęć Grzegorki to w życiu bym nie pomyślał, że ten "spodek" to mauzoleum pomordowanych w obozie zagłady.
    Naprawde nie każdy musi wiedzieć, że to Majdanek. I tu sie zgodzę z Tobą - a powinien.
    1 wciąż mi sie podoba.
    A ja z kolei objeździłem większość znanych i mniej znanych miejsc zagłady, przez szacunek do tych, którzy do dziś tam spoczywają.
    I zapalam świeczki, mrucząc bez przekonania Kaddish, bo tyle, mogę dla nich uczynić.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    A ja z kolei objeździłem większość znanych i mniej znanych miejsc zagłady, przez szacunek do tych, którzy do dziś tam spoczywają.
    I zapalam świeczki, mrucząc bez przekonania Kaddish, bo tyle mogę dla nich uczynić.
    Nie chcę sie wdawać w OT w wątku z całkiem udanymi zdjęciami...
    Ale ja zdecydowanie bardziej wole odwiedzać miejsca w których żyli.
    Z niczego chyba bardziej bym się nie cieszył jak z zapełnienia tej pustki po nich w naszej kulturze ...
    Ech... przez shoah zawsze łapię zwieche...

Smutne zdjęcia...

Domyślnie

napisał Nemeth
    Smutne zdjęcia...

ale bardzo ładne ,dodane jako całość stworzyły mnimalistyczny reportaż w którym zawarte jest wszystko

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów