Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Nikon D80

Domyślnie Nikon D80

Witam po raz 2.

Ostatnio zastanawiałem się nad kupnem Nikona D40x. Ale przemyślałem całą sytuację, przeczytał po kilka razy wasze posty i uznałem że kupić można by coś lepszego.
    Mój typ padł na Nikona D80. Trochę o nim czytałem i jeżeli dobrze zrozumiałem jest dużo lepszy od D40x. Tylko jak duże są róznice? Warto kupić D80? Dużo tańsze są obiektywy do d80 niż do d40x? Jakie są ceny? Pozdr. Sadrian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadrian Zobacz posta
    Ostatnio zastanawiałem się nad kupnem Nikona D40x. Ale przemyślałem całą sytuację, przeczytał po kilka razy wasze posty i uznałem że kupić można by coś lepszego.
    Mój typ padł na Nikona D80.
    Skoro czytałeś to powinieneś wiedzieć jakie są różnice bardzo dużo jak nie wszystko zostało
    już napisane

Warto kupić D80?
    Moim zdaniem warto

Dużo tańsze są obiektywy do d80 niż do d40x?
    to co pasuje do d40 pasuje do d80 i na odwrót. jedyne ograniczenie to że do d40 musisz mieć obiektyw z silnikiem
    bo nie będzie AF

Jakie są ceny?
    Chyba żartujesz, tak ciężko poszukać po sklepach internetowych i alledrogo
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

cześć! żeby cię szybko i strasznie nie zrugali forumawicze to mykaj na szukajkę, tam wszystko jest co cie interesuje...pozdrawiam
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Witam po raz 2.

Mój typ padł na Nikona D80. Trochę o nim czytałem i jeżeli dobrze zrozumiałem jest dużo lepszy od D40x. Tylko jak duże są róznice? Warto kupić D80? Dużo tańsze są obiektywy do d80 niż do d40x? Jakie są ceny? Pozdr. Sadrian
    Warto. Ze wzgledu na ergonomie, wbudowany srubokret itd.
    A ceny, no coz, ceny sa adekwatne
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

DO d40x w obiektywie potrzebny był ten piep***ny śróbokręt czy silniczek w obietywie. W d80 nie jest bo d80 ma wbudowany. Więc czy duża będzie róznica ceny obiektywu do d80 (niż do d40) ??

Domyślnie

ja mam wszystkie obiektywy z afsem i sobie chwalę , polecam d80 kup koniecznie grip i wystarczy Ci na pare ładnych lat.
    F.5 17-35 f2,8 28-70 f2,8 70-200 f2,8vr cyfrowy? - ciągłe przymiarki !

Domyślnie

Obiektywami sie roznia

A tak na powazniej. To juz ktos powiedzial uzyj opcji szukaj.
    D80 to swietny aparat, jesli chcesz kupic z kitem to z 18-70, jak masz wiecej kasy to body + tamron 17-50 czy sigma 18-50 obydwa f/2.8
    Jesli chcesz wydac jeszcze wiecej pieniedzy to zacznij czytac forum zanim kupisz cokolwiek.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

ALe czym róznią się te obiektywy? Dlaczego taka róznica cen?

Domyślnie

Obiektywami sie roznia
    Nic dodać nic ująć.
    Nie wiem dlaczego ale ta prosta i zwięzła odpowiedź rozbawiła mnie do łez.
    nic...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów