Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: tło

Domyślnie tło

Czy ktoś próbował robić tła z rolet okiennych? Dziś zwiedzałem RCMB i dumałem chwilę na roletką 140x180cm w ładnym waniliowym kolorku. Przy portretach czy jakichś fotkach nie wymagajacych dużych powierzchni można z tego uzyskać całkiem sympatyczne tło z systemem zwijania, a koszt takiego czegoś to około 70zł. Znalazłem nawet 1 szt o rozmiarze 90x240cm, więc gdyby taka długość występowała w szerokościach 180cm i cenie do 100zł to całkiem kusząca oferta.

Domyślnie

tła robiono już chyba ze wszystkiego
    jak ci się efekt podoba - kup.
    problem jest jak sie robi n-tą sesję na tym samym tle. Niestety należy mieć sporo teł i stosować płodozmian , bo inaczej fotki się będą powtarzać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja kupiłem kiedyś w tesco roletę białą 180x100cm za... 20pln. służy jako prowizoryczne białe tło oraz wielka, świetna, zwijana blenda. chwilami toto nieporęczne, ale jestem rad
    NIKON D1X | NIKON F601 | PENTACON SIX TL
    stopka to nie giełda
    www.bartkodebkowski.com - już wkrótce!

Domyślnie

Jacku ja używam zwykłych tkanin, tych najtańszych oczywiście
    za kawałek szerokości 180 cm x 200 to koszt około 30 zł
    mają jedną wadę - nie odbijają światła, ale można podświetlić od tyłu, no i czarna tkanina daje piękną głęboką czerń.
    (o taką) z zamocowaniem nie powinno być większych problemów
    ...a jak sie znudzi to można oddać żonie może coś z tego wymyśli
    Ostatnio edytowane przez wilus ; 12-03-2008 o 19:37

Domyślnie

Czarne rolety okienne sprawdzają się dobrze, ale ich minusem jest to, że potrafią się załamać i tak już zostają. I wyprostować ich się nie da. A przynajmniej ja nie wiem jak (inna sprawa, że nie chce mi się
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Czarne rolety okienne sprawdzają się dobrze, ale ich minusem jest to, że potrafią się załamać i tak już zostają. I wyprostować ich się nie da. A przynajmniej ja nie wiem jak (inna sprawa, że nie chce mi się
    niektóre się da wyprasować przy temp jak dla sztucznych tkanin
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

jacek pytał o rolety, a ja sobie pomyslałem nie wiem dlaczego, o żaluzjach
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ze ja wczesniej o roletach nie pomyslalem... ehh... chyba bedzie trzeba wybrac sie jakiejs IKEA.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Mam pewien pomysł na tła i stojak do nich choć może nie najtańszy ale za to w miarę solidny i mobilny. Jak dojdą zamówione roletki to pokażę może jak to wygląda

Bonzo
    Gość

Domyślnie

czekam niecierpliwie

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów