Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Zielonooka

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    Pozdrawiam
    Modelkę również A może przede wszystkim he he he

I kto tu swintuszy!?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Mowiles zeby nie walic postow, nie wale. Teraz mowisz o ostrosci. Mowie, ok. Tylko ciekaw jestem co bedzie next. Ale ok, dostosuje sie.
    Jak zwykle...

EDIT: Jacku, co do ostrosci - w pierwszej chwili pomyslalem ze szkielko ma jakies bf/ff. Ale robilem dwoma szkielka 50 oraz kitem.
    Nie chce nawet myslec ze mam cos w puszce..
    doklejaj tu jak chcesz kolejne podobne, z tej sesji. Ale jeśli sam widzisz w nich sporo wad - to lepiej nie, bo ci bardziej obeznani wytkną ci jeszcze 3x tyle wad, o których nie wiedziałeś.
    ostrość można sobie ocenić samemu (co innego kompozycja itd), sprzęt nie ma nic do tego. Mozna zrobic nieostre zdjęcia najlepszym sprzetem - mam trochę przykładów sp.. zdjęć D3 i 85/1.4.
    W końcu ważne jest to co widzisz na monitorze.

EDIT
    na 2 i na wstawionym teraz 3 - ostość jest sporo, sporo za. Widzisz to?
    zobacz na 3 jak wyglądają oczy, a jak szwy nici na spodniach. Jest róznica w ostrości?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

autograf
    Gość

Domyślnie

Tak jeszcze teraz przegladam foty, i sie zastanawiam czy faktycznie nie mam tego ustrojstwa w korpusie...

Domyślnie

Tak jeszcze teraz przegladam foty, i sie zastanawiam czy faktycznie nie mam tego ustrojstwa w korpusie...
    ale zdjęcia na forum nie wysyłasz z korpusu, tylko z komputera i widzisz to wcześniej na swoim dużym monitorze? Na 3 to jest ewidentne.
    Za to na 1 masz ostrość na "pierwszym" oku, więc nie zawsze ustawiane jest za.
    Zwracaj uwagę na to.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

autograf
    Gość

Domyślnie

Bonus to spontan, nie do oceniania, a co do mojej wypowiedzi to nie chcialem byc uszczypliwy, tylko POWAZNIE sie zastanawiam czy nie mam bf/ff w body. Teraz mi to przyszlo do glowy, jak po wielu watkach i ocenach wielu mi na to zwraca uwage. Zaniepokoilem sie..

Domyślnie

sprawdź. Ale to może być kwestia "samokontroli", stylu pracy przy fotografowaniu. Są rózne podejścia. Jedni pracują tylko na centralnym i przekadrowują, inni na bocznych, inni nie patrzą w ogóle co i jak, nastawiają AF na wielopolowy, jeszcze inni robią na manualu. Tego wielopolowego oczywiście nie polecam. A reszta zalezy od umiejętności.

autograf
    Gość

Domyślnie

Kurde na jedynce na pewno walilem prawym AF na przyslonie 1.8. Wiec wychodzi na to ze jest ok. Wszystko robie w manualu.
    Dzieki za uwagi i do zobaczenia/uslyszenia na kolejnych ostrych strzalach, czekam na Twoje "niesurowe" komentarze

ED:
    Walilem na TRYB WYBORU POLA AF: DAYNAMICZNE. Robic na pojedyncze pole?

Domyślnie

Kurde na jedynce na pewno walilem prawym AF na przyslonie 1.8. Wiec wychodzi na to ze jest ok. Wszystko robie w manualu.
    Dzieki za uwagi i do zobaczenia/uslyszenia na kolejnych ostrych strzalach, czekam na Twoje "niesurowe" komentarze

ED:
    Walilem na TRYB WYBORU POLA AF: DAYNAMICZNE. Robic na pojedyncze pole?
    Ja to mam wrazenie ze robiles na AF-C pomijajac inne aspekty tych zdjec.
    Nikon

Domyślnie

czyli uzywałeś trybu AF odpowiedniego dla robienia sportu, a nie portretów.
    ustaw pojedyńczy punkt AF i autofokus na S - czyli priorytet złapania ostrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    czyli uzywałeś trybu AF odpowiedniego dla robienia sportu, a nie portretów.
    ustaw pojedyńczy punkt AF i autofokus na S - czyli priorytet złapania ostrości.
    ja sie zastanawiam - Autograf nie mozna najpierw poczytac ? - w instrukcji do D80 nie ma opisu jaki tryb AF do czego? - w instrukcji D50 wszystko jest opisane pomimo ze aparat skromniejszy.

PS. Jacek Z zacytowalem twoj post przez pomylke
    Nikon

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów