Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15
    pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Witam!
    Złożyłem kompa i wszytko ładnie biega (chyba), po za jednym. Z uporem maniaka podaje że temperatura na procu wynosi 4° C.
    W BIOS czy w jakimś programie?

Domyślnie

Witam!
    Złożyłem kompa i wszytko ładnie biega (chyba), po za jednym. Z uporem maniaka podaje że temperatura na procu wynosi 4° C. Chyba czujnik jest walnięty i teraz pytanie gdzie on jest? Na płycie czy w procku? Nie chcę całego tego szpeju targać do sklepu, tylko uszkodzony element. Płyta to asus P5k, a proc C2D.
    plyta w miare nowa, wgraj moze nowy bios.

co do softu to chyba najlepszy jest ten
    http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie mierzyłem żadnym programem, takie wartości podawał bios. Po lekturze tego wątku, zapodałem Speedfana i pomiar był identyczny.
    Co znaczy "ostatnia wersja strasznie lipna" ? Zainstalowałeś ? Wróciłeś jednak do wcześniejszej?
    Jeśli bios źle pokazuje to masz walnięty czujnik. Co do aktualizacji biosu na płycie to ja tego nie robiłem, a mój bystry kumpel w te klocki. Efekt był taki że na nowym biosie nie mógł wprowadzić kompa w stan wstrzymania S4 oraz mocno były ograniczone możliwości co do OC . W końcu wymienił tą płytę cięsząca sie słabą sławą u serisantów na GIGABYTA z chipsetem P35 i jest o wiele bardziej zadowolony, a człowiek doswiadczenie spore ma.
    Masz pewnie na płycie instalacyjnej taki programik do sprawdzania komputerka coś ala everest tylko , że od ASUSA .
    Płyty ASUSA według mocniej wtajemniczonych ludzi to teraz lipne się zrobiły. Nie piszę tu o powielanych opinniach w necie, ale o doswiadczenaich praktycznych składaczy z wielkiej składakowni. Jak kupowałeś w sklepie netowym to im odeslij i basta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jeśli bios źle pokazuje to masz walnięty czujnik. Co do aktualizacji biosu na płycie to ja tego nie robiłem, a mój bystry kumpel w te klocki. Efekt był taki że na nowym biosie nie mógł wprowadzić kompa w stan wstrzymania S4 oraz mocno były ograniczone możliwości co do OC . W końcu wymienił tą płytę cięsząca sie słabą sławą u serisantów na GIGABYTA z chipsetem P35 i jest o wiele bardziej zadowolony, a człowiek doswiadczenie spore ma.
    Masz pewnie na płycie instalacyjnej taki programik do sprawdzania komputerka coś ala everest tylko , że od ASUSA .
    Płyty ASUSA według mocniej wtajemniczonych ludzi to teraz lipne się zrobiły. Nie piszę tu o powielanych opinniach w necie, ale o doswiadczenaich praktycznych składaczy z wielkiej składakowni. Jak kupowałeś w sklepie netowym to im odeslij i basta.
    Robin z całym szacunkiem, ale chrzanisz od rzeczy. Zrobiłem upgrade biosu, nim ty zdążyłeś wyartykuować swe wątpliwości (na szczęście). Bios i speedfan pokazują 31 gradusów na CPU, co jest bliższe rzeczywistości niż poprzednie 4. Cud, czujnik się naprawił sam. Komp chodzi ok, właściwości biosu nie zmalały, stabilność tez jest ok. Jak ten twój kumpel taki bystry, to dlaczego się bujałeś na AMD i radziłeś na forum, jak kulawo biegało?
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 10-03-2008 o 13:51
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Jak wyżej można się domyślić, problem jest rozwiązany, więc zamykam.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów