Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Lightbulb Nikon D60 - test

Nikon D90, Nikon D60, N18-55VR, N18-135, N35 1.8, SB-600, Samsung WB500 i aparaciki po dziadku

Domyślnie

Taki sobie ten test. Prawie kalka poprzednich. No i "tradycyjnie" kilka "rewelacji"
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Jestem ciekawy jak się sprawi w praktyce ten nowatorski system czyszczenia (dmuchania) matrycy.

Domyślnie

Cuda na kiju zawsze najwiecej dzialaja w marketingu, ale na pewno gorzej od tego nie bedzie

"Zwykly" kurz najczesciej odpadnie, tylko wiekszy wplyw na efekt koncowy maja roznego rodzaju plamki, n.p. deszcz, "slady" muchy i.t.p. a tego raczej trzepaczko-dmuchawka nie ruszy.
    Kurz dla odmiany bardzo ustepliwy jest i wobec gruszki, zatem niewatpliwie pozytecznie, lecz bez rewelacji.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    wiekszy wplyw na efekt koncowy maja roznego rodzaju plamki, n.p. deszcz, "slady" muchy
    Eeee... nie mogę sobie wyobrazić za bardzo, kiedy ta mucha miałaby mi narobić na matrycę

Domyślnie

Czyszczenie matrycy i system przedmuchiwania to raczej "bajery" (przynajmniej w Canonach słabo działa), ale procesor obrazu Expeed, to może być ciekawe. No i D60 będzie chyba mniej szumiący na wyższych iso!
    A tak przy okazji test byle jaki, właściwie o niczym!
    Ostatnio edytowane przez toms73 ; 08-03-2008 o 10:45
    D90

Domyślnie

Że uzyje slowa z tego art. fotopolis: "fajny" test. Spodziewalem sie bardziej profesjonalnego podejscia - bez literowek, bledu ortograficznego (wyruwnujący) i 'ciekawych' obserwacji merytorycznych. Nie mowiac juz o zdjeciach samego body - fakaldo panowie z fotopolis
    Rozbawilo mnie np. utyskiwanie nad brakiem przycisku podgladu glebi ostrosci i wyjscia synchro lampy. O ile to drugie jest uzasadnione, to autor zapomnial o aparacie z jakiej polki pisze. Za to jakos przeoczyl brak wejscia na wezyk spustowy.
    D370s | F70 | N 35 | N 50 | N 70-200 VRII | N 18-200 VR | N 18-70 | T 55-200 | SB-x00 | SB-28 | akcesorium różnej maści

Domyślnie

Może test nie jest najwyższych lotów ale od biedy może być. Moim zdaniem test przyda się komuś kto rozważa zakup N60, zwłaszcza że w necie niewiele jest informacji o N60.
    Vycinek
    Nikon'o Skrzywiony)

Uprawnienia umieszczania postów