Witam!
Kupiłem bardzo niedawno ten polecany przez wielu obiektyw i zaraz po podpięciu go do mojego D70s zauważyłem jedną dziwną rzecz. Mianowicie - po ustawieniu ostrości na nieskończoność (bez wysuwania) moge ustawić w swoim nikonie światło 2.8, natomiast po ustawieniu ostrości na 0.29 m, najmniejsze światło jakie moge ustawić to 5.6, a największe 64 (!) Czy to normalne czy trafił mi się wadliwy egzemplarz?AF działa normalnie, przełącznik limit/full również, tylko ta jedna rzecz mnie niepokoi. Myślałem, że coś źle obiektyw podpiąłem, nigdy nie miałem wcześniej praktyki z tym ;P no ale przeciez na odwrót sie nie da a próbowałem kilka razy (przy podpinaniu światło ustawione na 32) wygląda na to, że po ustawieniu ostrości najbliższą możliwą czyli to 29 cm obiektyw podwaja światło (5.6 - 64). Pytam więc wszystkich tych co mieli do czynienia z tym obiektywem i ewentualnie z tym body (D70s) i proszę o odpowiedź.
Jeszcze jedna rzecz: gdy wezme obiektyw do ręki i obracam go wg jego własnej osi to co jakiś czas słysze dziwne odgłosy, tak jakby w nim coś "goniło". Obiektyw kupiony bardzo niedawno, nie ma mowy żeby mi gdzieś spadł czy nawet sie o coś obił, dbam o obiektywy bardzo starannie. Prosze o pomoc lub porady, pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami