Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Katia cz.2

Domyślnie Katia cz.2

[center:8b2efd3616]

[/center:8b2efd3616]

Domyślnie

Napiszę co mi się nie podoba:
    1. kolor klatki piersiowej - nieestetyczne zasinienie
    2. od lini nosa zacienienie (szczególnie lewa strona kadru) sprawia wrażenie jakby modelka była brudna na twarzy

A ogólnie, ten kadr skracający perspektywę powoduje, że czuję się "niekomfortowo" - być może gdyby zobaczyć to zdjęcie w większym formacie i zwiększej odległości byłoby inaczej.
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Podoba mi się jedyneczka, pod względem obróbki. Ładnie wyszło. Poza tym uwagi jak wyżej, choć w kadrze dla mnie przede wszystkim za dużo dołu.

Domyślnie

1. Twarz wyszła jakoś plastikowo, ale fajnie bardzo, pasuje + oczy fajowe. Kolor skóry od szyi w dół gorzej [jw.], szkoda, że linia barków przekrzywiona względem głowy, średnio rozumiem długi, biały dół.

2. Jw + znowu średnio rozumiem długi, biały dół
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Domyślnie

Bardzo mi się niepodoba "playboyowy plastik" nałożony na kolorowym zdjęciu.
    Czarnobiałe zdecydowanie za ciemne, w dodatku wyszedł dziwny cień na lewo od nosa.

Poza tym całkiem dobrze, może spróbowałbym ujęcia z nieco niższego pułapu i trochę bardziej frontalnie.
    Niewiele ale jednak trochę. Byćmoże uratowałoby to nieco zbyt "pusty" dół zdjęcia.
    pzdr
    Leon

Domyślnie

Dwójeczka fajna - ładnie zadecydowana tonalność, fajna przestrzenność. Wydaje mi się jedynie, że można by to jakoś ciekawiej ciąć, tak by wyraźne rytmy plam pojawiające się na zdjęciu jakoś korespondowały z kadrem - obecnie brak między nimi relacji.

W jedynce fakt - może dość mocne to zmiękczenie, ale nie odbieram tego jako jakiejś straszliwego obrzydlistwa, wołającego o pomstę do nieba, więc uważam negatywne komentarze za przesadne - trochę na zasadzie wytykania: O! PSute! Zauważyłem!
    Nie leży mi natomiast kolorystyka. Ani oranż włosów do karminu ust, ani do jasnocielistej skóry.

Domyślnie

Oj, czy mnie wzrok zawodzi czy zdjęcie b/w doznało cudownej metamorfozy??
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

A mi bardzo sie podobaja , ze wskazaniem na #2 .W jedynce moze oczka troche za biale , ale nikt nie udaje tutaj naturalnosci jak mysle...
    Pozdrawiam
    Waldek
    ---------------------
    www.foto-front.com

aparat i psy

Domyślnie

Witajcie

Chyba za mocno odszumiane przez co ja nigdzie nie mogę znaleźć ostrości albo coś dziwnego dzieje się z moimi oczami jak patrzę na oczy tej modelki

Raczej nie pasi mi ta perspektywa.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów