Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Marcin__
    Gość

Domyślnie Sony Vaio VGN-FZ21Z

Jakieś ciekawe uwagi Pań i Panów tu zgromadzonych na temat tego zwierzaka? Przeznaczenie: amatorska obróbka zdjęć (PS/Lightroom), poza tym ma służyć jako codzienny prywatny lap. Urzeka mnie jakość obrazu (jak na lapa oczywiście - w przyszłości planowany zewnętrzny LCD, ale na jakiś czas musi starczyć ów lapek) i jakość wykonania.

Link do rzeczonego sprzętu:
    http://vaio.sony.pl/view/ShowProduct...y=VN+FZ+Series

(cena osiagalna to jakieś 5.4tys.)

Domyślnie

nie warto za podobna cene warto kupic tego lapka https://sklep.ispot.com.pl/cgi-bin/W...2ejog/1.1.21.1
    jesli chcesz sie przekonac co warto a co nie ogladnij sobie ranking laptopow na jednym z najwiekszych serwisow testujacych notebooki: www.notebookcheck.com
    pozdrawiam

Domyślnie

Sesja wygasła (najprawdopodobniej z powodu zbyt długiej nieaktywności).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kacperek Zobacz posta
    Sesja wygasła (najprawdopodobniej z powodu zbyt długiej nieaktywności).
    to jest problem który sie powtarza:
    prezentowanie jakiś modeli komputerów czy innego sprzętu poprzez linki, które po pewnym czasie są nieaktywne lub jest pod nimi juz co innego.

o wiele lepiej jest po prostu wpisać nazwe i typ sprzetu, kazdy zainteresowany sobie wygogla o co chodzi.

Marcin__
    Gość

Domyślnie

W istocie - dziękuję za odpowiedź kolegi, ale rekomendowany model powiedziałby więcej

Domyślnie

macbook pro 15.4 cala w ispocie ,cortlandzie itd.

Domyślnie

Mam VGN-FZ11Z ( ciutek słabszy procek ). Generalnie mogę polecić z 1 wyjątkiem. Klawiatura jest troche niedopracowana i zdarza się przypadkiem przeskoczyć kursorem na skutek dotknięcia pada. Niestety nie umiem pada wyłączyć lub zwiekszeć siły do jego reakcji ( w IBM T60p dawłao się to ustawić.

Jakość ekranu rewelacyjna ( nie spotkałem się gdzie indziej z tak dobrym )

Domyślnie

mam teraz jakiś VGN półroczny - potwierdzam LCD odstawia to co np. daje Toshiba a serii A200 a lata świetlne, niesamowita matryca jak na notebook i niezły komputerek z utlisami systemowymi także daleko bardziej dopracowanymi niż rzeczona Toshiba. Jednak Sony sporo sobie żąda za ten komputerek także osobiście nie wiem czy prywatnie bym sobie taki kupił jednak

Jakość wykonania niezła ale stopów magnezowych to tam za dużo nie widzę także wcale nie takie nie wiadomo co ...
    Ostatnio edytowane przez tempor ; 08-03-2008 o 12:00

Domyślnie

mam FZ-21S (w zasadzie to samo co Z z wyjatkiem dysku i napedu). laptop swietny. wykonany bardzo precyzyjnie. matryca bije na glowe wszystko inne co jest montowane w lapkach konkurencji. zanim go kupilem porownywalem z wieloma markami z Apple'ami, Dellami, Toshibami na czele. Jedyne co mi nie pasuje to brak stwrownikow pod xp i brak sterownika wbudowanej kamery pod linuxa (z wyjatkiem ubuntu, ale tego akurat nie uzywam).

tak, wiec jesli ma sluzyc do amatorskiej obrobki fotek to polecam. CS3 chodzi jak burza, obraz jest swietny, klawiatura bardzo wygodna.

Jedyne co w nim zmienilem to dysk twardy bo oryginalnie byl wolny wpakowany.
    D200, N 70-200VR, N Micro 105/2,8 AIS, Ta 14/2,8, N 24/2,8; TC-20E; N 70-210/4-5,6; N 50/2; N 85/1,4 AIS; N 50/1,4 AIS; N 55/2,8 AIS; N Micro 200/4 AI i kilka innych szkieł

Domyślnie

e tam zwykłe wykonanie średniej klasy bez przesady, klapę trzeba ręcznie blokować i odblokowywać (chyba, że już poprawili) i jak mówię tam jest magnezowy chyba tylko spód

mój był z XP także luzik

bez przesady z tym pieniem, jest niezły ale za te pieniądze mógłby być lepszy i także za tę kasę idzie znacznie lepsze kadłubki złożyć. Co do matrycy istotnie jest ok bardzo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów