Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Dworek

Domyślnie Dworek

wiem że są miłośnicy ruinek więc może kogoś zainteresuje -chcę wam pokazać niegdyś okazały dworek bogatego
    Gdańszczanina ,włascicieła ogromnego browaru Richarda Fischera - 1818-1880 dzisiaj w bardzo opłakanym stanie
    lokalizacja Gdańsk Nowy Port

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Thumbs up

Januszu piękne zdjęcia i uważam, że bardzo dobra obróbka B/W
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Zdjęcia mi się podobają. Gdzie ten dworek jest? Ładnie przekonwertowałeś do B&W. Ostatnie 3 trochę słabsze.
    Mam wrażenie, że ciut przeostrzone są. Na gałęziach drzew ta mi się to rzuca w oczy. Nie wydaje Ci się?
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Tez uwazam, ze nieco przeostrzone.
    Janusz, ostatnio duzo wrzucasz fotek z tych lokacji, ktore tez fotografowalem. Na ten dworek jednak sie nie natknalem ( jestem z Brzezna).
    D70, GRD, FM2, Wyniki

Domyślnie

Janusz, nie dało się wleźć do środka ?
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

mjr-fajnie że tak je odbierasz

Cytat Zamieszczone przez Korchez Zobacz posta
    Zdjęcia mi się podobają. Gdzie ten dworek jest? Ładnie przekonwertowałeś do B&W. Ostatnie 3 trochę słabsze.
    Mam wrażenie, że ciut przeostrzone są. Na gałęziach drzew ta mi się to rzuca w oczy. Nie wydaje Ci się?
    Korchez witaj-zawsze najlepsza jest pierwsza myśl ,mialem trzech ostatnich nie pokazywać bo są to cropy ( nr 8 i 9-duże)
    zrobione z fotki która praktycznie powinna nie wyjść bo robiona pod bardzo ostre słońce (a wolałem pójść w dzień z uwagi na położenie tego dworku) i te gałązki wystawały ponad dach podświetlone przez światło (sądzę że dlatego wyglądają na przeostrzone)natomiast same fotki nie były ostrzone

ale trochę poprawiłem i teraz powinno być lepiej -a chciałem pokazać trochę detali

CZOLG-no cóż czyli myślimy podobnie co do wyboru obiektów ,dworek jest w pobliżu spichlerzy zbożowych które jak zapewne wiesz mieszczą się przy promie Wisłoujscie czyli w Gdansku - Nowym Porcie przy ul. Starowislnej 3

grzegorzant-dzięki za odwiedziny ,niestety o wejsciu do środka nie ma mowy wszystko szczelnie zabezpieczone

pozdrawiam wszystkich serdecznie

Domyślnie

Zdjęcia podobają mi się zarówno w BW jak i w kolorze a szczegolnie 1,2,3,6 i 7
    Jest klimat i ładna gra cieni.
    Nie widzę przeostrzenia ale ja jestem mało techniczna.

Siłą rzeczy nasuwa mi się pytanie: czy coś musi popaść w ruinę, żeby to później dźwigać od podstaw do góry?
    Nie od wczoraj wiadomo, że to zabytek i zburzyć nie wolno!!!!
    No ale wszyscy wiemy jak było i jest.

Nie ukrywam, iż bardzo chciałabym zobaczyc ten budynek odrestaurowany, z uporządkowanym wokół terenem bo miejsce wydaje się być bardzo urokliwe i z dużym potencjałem.

Pozdrawiam
    NIKON - system

Domyślnie

napisała Skrzat
    Nie ukrywam, iż bardzo chciałabym zobaczyc ten budynek odrestaurowany, z uporządkowanym wokół terenem bo miejsce wydaje się być bardzo urokliwe i z dużym potencjałem.
    ponieważ mam ten dworek w zasięgu ,to obiecuję Ci że zrobię o nim kolejny reportaż gdy zostanie odnowiony
    (jeżeli się wcześniej nie rozpadnie )
    dzięki za odwiedziny

pozdrawiam

Harb,biorąc pod uwagę możliwości dobrych firm budowlanych + nowoczesne technologie + zasobność kieszeni inwestora + sprzyjające warunki pogodowe to raczej się nie rozpadnie

Mam nadzieję, że kolejne fotki już niebawem.
    Chyba, że nastąpi załamanie koniunktury i pogody
    NIKON - system

Domyślnie

Świetne zdjęcia, świetny klimat. Te cz-b lepiej oddają mizerny los dworku. Kolorowe są dużo radośniejsze (światło,kolory), ale dla mnie zbyt optymistyczne: budowla się chyba jednak zawali
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów