Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: d200 i grip

Domyślnie d200 i grip

Witam,

uprzejmie proszę posiadaczy d 200 i gripa do niego o podpowiedzenie mi w którą stronę (trzymając aparat w ręce jak do robienia zdjęć) trzeba kręcić kółkiem przy gripie aby go odkręcić od korpusu ( nie mogę odkręcić a nie chcę kręcić na siłę w złą stronę).

pozdrawiam

Domyślnie

Odkręca się jak zwykle w lewo. Przy d200 śruba mocująca grip lubi się blokować i trzeba użyc znacznej siły żeby ją odkręcić.

Domyślnie

Jak patrzysz od tyłu na puszkę to dokręcasz odwrotnie do wskazówek zegara. a odkręcasz zgodnie z ruchem wskazówek. Zobacz w dołączonej do gripa ulotce.

Domyślnie

dzięki,

metoda na "Pudziana"poskutkowała ukręceniem czegoś w środku i tera muszę rozłupać gripa, żeby "odzyskać korpus...

Pouczająca historia bowiem grip od nowości, przy kręceniu pokrętłem w pewnym momencie stawiał opór, niewielki ale wyczuwalny. Zlekceważyłem to, i dzisiaj się zemściło..

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie Odp: d200 i grip

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubows Zobacz posta
    Witam,

uprzejmie proszę posiadaczy d 200 i gripa do niego o podpowiedzenie mi w którą stronę (trzymając aparat w ręce jak do robienia zdjęć) trzeba kręcić kółkiem przy gripie aby go odkręcić od korpusu ( nie mogę odkręcić a nie chcę kręcić na siłę w złą stronę).

pozdrawiam
    Najlepiej w imadle

Uprawnienia umieszczania postów