Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Telekonwerter TC-17 E II

Witam mam pytanko apropos telekonwertera takiegio jak w temacie?? Moze jest ktos z forumowiczów kto mial z tym do czynienia jak sie sprawuje taki konwerter i czy nie bylo by problemów ze współpracą obiektywu 70-300vr ??
    I jeszcze pytanko moze znajduja sie gdzies jakies zdjecia wykonane wlasnie przy zastosowaniu takiego konwertera??

Domyślnie

nie pasuje o 70-300VR, ma wystający element który wchodzi w obiektyw od tyłu. Do Twojego szkła tylko kenko pro.
    no i za ciemne to szkło dla TC
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Smile Tc-17e

Używam go z AFS 300mm f/2,8 VR.
    Współpracuje bardzo dobrze. Jakość zdjęć rewelacyjna.
    Janpiot

Domyślnie

ahaha qooba no więc rozwiales moje pytania a co do tego kenko pro widze ze w porównaniu do tego nikona co podalem model w temacie jest o wiele tańszy ale czy jakosciowo jest dobry tzn nie bedzie zniekrztałcał obrazu itd?? i co do szkla za ciemnego az tak ciemne?? zawsze mozna zjechac do iso no nie przesadzajmy 600 plus jest jeszce VR ?? Moze moje pytania wydaja sie byc smieszne ale to jest moja ciekawosc czy warto zainwestowac sobie w cos takiego to 400zl??

Domyślnie

Problem jest w działaniu AF. Masz ciemne szkło, na granicy działania AF (5.6), dokładając TC powodujesz zmniejszenie światłosiły układu, w przypadku TC1.4 do f8. AF będzie działał w zasadzie tylko przy bardzo silnym świetle zastanym.
    Jak chcesz ~400mm to zostaje N300f4AFS + tc1.4, sigma 100-300 + tc1.4 (sigmy), ewentualnie jakieś zoomy 80-400, ale z nich tylko Nikkor jest warty grzechu.
    ps. zapomniałem oczywiście o szkłach 300mm 2.8 i wzwyż, ale to zupełnie inny budżet
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

dziękuje qooba rozwiałes moje wątpliwosci nie mam więcej pytań Dzieki za wyczerpującą odpowiedz A jesli mowa o nikkorku 80-400 vr no to tak samo choruje na niego tylko cena w porównaniu do 70-300vr no to niestety o wiele za duza moze z uplywem czasu bedzie lepiej

I jeszce prosba do kolegi Janpiot o jakies namaiary na zdjecia wykonywane obiektywem 300mm f2.8 z tym konwerterem kenko ???

Smile Nikon AFS TC-17E II

Używam oryginalnego Nikon AFS TC-17E II
    Janpiot

Domyślnie

aha no to rozumiem wiecej pytan nie posiadam dzieki bardzo raz jeszcze

Uprawnienia umieszczania postów