mam zamiar zakupić drukarkę typowo fotograficzną , zdjęcia formatu A4 i większe. Co możeci mi polecić i w jakiej granicy cenowej, za wszystkie odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny...
jeśli było proszę o link...
Szukaj
mam zamiar zakupić drukarkę typowo fotograficzną , zdjęcia formatu A4 i większe. Co możeci mi polecić i w jakiej granicy cenowej, za wszystkie odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny...
jeśli było proszę o link...
D 700 / D 300 MB D10 -T 17-50/2.8 N 85/1.8 N 50/1.8 SB 800
Używałem Epsonów serii Photo - EX, 1200, 1270, 1290 i R1800. Ponoć R2400 (której nie miałem) lepiej się sprawuje jeśli idzie o fotografię cz.-b. Ogólnie polecam.
a koszt wydrukowania zdjecia formatu A4 jaki?
"Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach palców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."
http://www.jbstudio.eu
przy 5%-towym pokryciu (he, he, he) 1,20 + koszt papieru, jaki przyjdzie ci fantazja użyć. Wg mnie najśliczniejszy jest epsonowski Semigloss - jedyne 3,5 za arkusz A4Zamieszczone przez pietrucha
![]()
przy zdjeciu na cały format A4 drukowałem kilkanaście kartek na jednym kartridzu. drukarka Epson stylus photo tam sa kolorowe tusze razem ale na drukowanych u mnie motywach zaden z kolorow nie miał przewagi
koszt atramentu wychodził mi 8 zł na kartke i papier 2,5 zł.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Miałem na myśli Stylusa Photo R1800 - ma ona już każdy kardridż z osobna. Oczywiście jakichś kolosalnych oszczędności to nie daje, ale jakieś zawsze... Niestety, na 5% pokrycie szanse w przypadku fotek są nikłe (chyba, że baaardzo zimoweZamieszczone przez Jacek_Z
).
a dodam jeszcze ze tusze oryginalne - drozsze, na zamiennikach wyszłoby taniej, ale nie polecam.
drukowałem kilkadziesiąt kartek w jednym zleceniu - zuzyłem chyba 4 kompletow tuszy, wiec moglem latwo policzyc. nalezy sie liczyc tez z odpadami.
u mnie na zdjeciach (roznych, bez przewagi jednego koloru) motywy byly mocno wysycone w kolorach.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Kodak 1400
Zobacz na stronie kodaka
Niestety nie wiem czy jest w polsce dostepny
Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki
A czy ktoś próbował drukarek termosublimacyjnych? Jaka jest jakość i koszt jednego wydruku?
Zdrówka,
Radek.
F100|Sigma 28-80/f3.5-5.6 Mini Zoom Macro II|Nikkor 24/2.8|SB-26
F70|Tamron 28-200/f3.8-5.6
Kiev 60
Wlasnie kodak 1400 drukuje w ten sposobZamieszczone przez radekg
Koszt $1.20 -$1.50 za A4 (8x10 lub 8x12 cala) w zaleznosci za ile uda ci sie kupic kit do drukowania ( papier i folia)
Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki
Skontaktuj się z nami