Faroni thx za miłe słowa.
Dawid555 też uważam że aby być wiarygodnym należy samemu pokazać że ma się choć blade pojęcie o fotografii.
Nawet surowa krytyka od kogoś kto wie co mówi jest cenna.
A tak to trudno brać poważnie Twoje uwagi.
Szukaj
Faroni thx za miłe słowa.
Dawid555 też uważam że aby być wiarygodnym należy samemu pokazać że ma się choć blade pojęcie o fotografii.
Nawet surowa krytyka od kogoś kto wie co mówi jest cenna.
A tak to trudno brać poważnie Twoje uwagi.
Szary, cichy człowiek.
Pierwsza fotka faktycznie - temat prosty, kadr (dość) prosty, natomiast wrażenie świetnego odbioru spowodowane odpowiednim nasyceniem koloru i głębią jest mniej takie samo jak ważenie świetnego zdjęcia gdzie złapie się super ciekawy moment, ale skopie technicznie. Prawdę mówiąc nie mam pojęcia jak się ustosunkować.
Druga zdecydowanie lepsza - tu jest świetnie technicznie, uchwycony super moment oraz badzo dobry kadr.
Wszystko powyższe nie zmienia faktu, że chciałbym robić takie zdjęcia![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Wybacz Davidzie, ale to się robi śmieszne. Komu tu brakuje odwagi?
Odkąd pojawiłem się na tym forum, czytam codziennie nową porcję Twoich wynurzeń. I fajnie, każdy ma prawo do ekspresji. Bardzo lubię dyskutować z ludźmi na tym forum - zwłaszcza o zdjęciach; bo najczęściej krytykujący sami coś pokazują, a to uwiarygodnia (lub nie) ich przemyślenia. Ty, zapytany o swoje fotografie kilka już razy (sprawdziłem) zawsze polecasz wizytę na priv. Jakiego rodzaju informacje chcesz za jego pomocą rozprzestrzeniać? Może takie, że tak naprawdę nie ma co pokazać? Albo, że negatywy twych zdjęć, stary wyjadaczu, spłonęły i nie ma skanów? Lub też, że na co dzień zajmujesz się rodzajem fotografii, którego pokazywać publicznie nie należy z tych czy innych względów?
Jestem pewien, że coś takiego mógłbyś napisać do osób pytających o Twoje fotografie w prywatnych wiadomościach.
Wybacz, mój drogi - ale każde Twoje następne działanie i post jedynie odrealnia i poddaje w większą wątpliwość Twoje osądy zdjęć innych. Ziutek robi kiepawe zdjęcia, Edward też, Zuzia jako żywo, Andrzej to już w ogóle odstawia padakę - przecież to gorsze niż montaże w Photoshopie. Ciekawe tylko, co pokazać może David na poparcie swej wiedzy i tez.
Bo coś na pewno może. A jeśli nie może, to niech swoje tezy zapakuje sobie w chlebaczek i pójdzie popasać kozy, zamiast dawać rady ludziom, którzy przynajmniej mają odwagę pokazać, co zajmuje ich głowy i serca, zamiast pisać wierutne bzdury. Albo też niech ogląda i się uczy, miast "krytykować".
Przepraszam, Andrzeju, za takie jazdy w tym wątku. Nie mogłem się powstrzymać.
Davidzie, o, Ty mój Papierowy Tygrysie, Helmucie Newtonie i Henri Cartier-Bressonie w ukryciu - uchyl choć rąbek tajemnicy i pokaż swoje prace. Miej przysłowiowe jaja, chociaż raz.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Kochany - możesz wrzucić mnie na jaką listę Chcesz. Tylko powiedz mi, kto będzie wtedy wyglądał dziwnie w oczach piszących tu? Ja, czy Ty?Zastanów się. Czy tego naprawdę nie widzisz?
Osobiste wycieczki? Jeśli tego rodzaju pytania to dla Ciebie osobiste wycieczki, to w istocie, widzę iż poziom dyskusji jest niezwykle wysoki. Zabawne; po kimś, kto potrafi tak zgrabnie wypowiadać się na temat fotografii oczekiwałbym większego obycia.
A ja tylko chciałem nauczyć się czegoś od kogoś, kto podaje się za eksperta. Cóż - i tak wiem, że polecę na listę ignorowanych lub nawet doczekam się e-maila od admina. Trudno, niech tak będzie. Jeżeli to jedyna reakcja, na jaką Cię stać, to nie pozostaje mi nic innego, jak uczynić cię szczęśliwym. Tutaj mawiają "whatever makes you happy, mate". Tak więc, Davidzie:
Whatever makes you happy.![]()
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Ha, i poleciałem do killfile - pewien jestem. Cóż, kolejny papierowy tygrys rozpada się w pyłAch, te autorytety. Zawsze, końcem końców, rozczarują człowieka.
Skontaktuj się z nami