Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: Prosta fotka

Domyślnie Prosta fotka

Trudno o prostszy kadr.
    Dziecko spacerujące po parku.

Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

bardzo mi się podoba , dziecko pokazane w odpowiednich barwach, zdjęcie wywołuje pozytywne emocje

Domyślnie

Rozumiem, że to fotka wyciągnięta z szuflady
    Piękne kolorki, tak jak powiedziałeś tradycyjny, prosty kadr. Niemniej jednak dzięki kolorystyce, ostrości i światełku fotka odstaje od przeciętnych pstryków.
    Czy szkiełko to może 70-200 ?
    Zdjęcie bardzo mi się podoba - kolejna wspaniała fotka albumowa. Dzieci Ci kiedyś odpłacą za te wspaniałe chwile z ich dzieciństwa.

Pozdrawiam!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Ładnie, szkło ładnie rysuje. Album będzie kiedyś robił furorę w rodzinie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Burner Zobacz posta
    Rozumiem, że to fotka wyciągnięta z szuflady
    Czy szkiełko to może 70-200 ?

Pozdrawiam!
    No z szuflandii, ostatnie to tylko wakacyjne:

Właśnie wróciłem z bachorami z wakacjii. Tak jak i tamto 70-200/vr.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Pan Andrzej Laskowski może wpędzić w kompleksy. Zamieszcza zdjęcia, które dosłownie rzucają na kolana pod względem kolorystyki i światła. A przy tym (chyba żeby nas jeszcze bardziej zdenerwować), opatruje je komentarzem typu "prosta fotka", "standardowy kadr", lub podobnym. Ja też chcę robić takie zdjęcia, bo też potrafię tak skomponować kadr (rzeczywiście nie jest wymyślny). Tylko jaki trzeba mieć aparat i jaki obiektyw, żeby uzyskać taki efekt. A może to sprawa obróbki? Chciałbym się dowiedzieć i wyleczyć z kompleksów.

Michał

Domyślnie

Mi1980, zacznijmy od tego że najpierw trzeba sobie zrobić taką modelkę (modela), potem przewijać, karmić, wychowywać, a reszta to już łatwizna.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Mi1980, zacznijmy od tego że najpierw trzeba sobie zrobić taką modelkę (modela), potem przewijać, karmić, wychowywać, a reszta to już łatwizna.
    Wiedziałem, że taka będzie odpowiedź I słusznie, bo nie sądzę, żeby Andrzej używał jakichś aparatów z kosmosu... Mam rację?
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Wiedziałem, że taka będzie odpowiedź I słusznie, bo nie sądzę, żeby Andrzej używał jakichś aparatów z kosmosu... Mam rację?
    Mocno sfatygowane D200 (zjeździło kawałek świata niezawsze w konfortowych warunkach) i 85/1.4 oraz ,coraz częściej z lenistwa, 70-200vr.
    Filozofii nie ma najmniejszej w moich zdjęciach. Ot dziecakom pamiątki robię ku obopulnej uciechy.
    Tylko jpg ( na RAW za leniwy jestem) i potem krzywe, poziomy i ewentualnie wyostrzanie. Wszystko "na oko".
    Jak widać żadnych cudów.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Filozofii nie ma najmniejszej w moich zdjęciach. Ot dziecakom pamiątki robię ku obopulnej uciechy. Tylko jpg ( na RAW za leniwy jestem) i potem krzywe, poziomy i ewentualnie wyostrzanie. Wszystko "na oko". Jak widać żadnych cudów.
    Nie jestem zdziwiony. I teraz wszyscy szacowni uznający, że nie da się zrobić prostym sprzętem dobrego zdjęcia - czytajcie i płaczcie. Oto finalny i prosty jak budowa cepa dowód na to, że onanizm sprzętowy miesza w głowach!

Cóż za dzień. Dzięki, Andrzeju.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów