Szukaj
bardzo mi się podoba , dziecko pokazane w odpowiednich barwach, zdjęcie wywołuje pozytywne emocje
Rozumiem, że to fotka wyciągnięta z szuflady
Piękne kolorki, tak jak powiedziałeś tradycyjny, prosty kadr. Niemniej jednak dzięki kolorystyce, ostrości i światełku fotka odstaje od przeciętnych pstryków.
Czy szkiełko to może 70-200 ?
Zdjęcie bardzo mi się podoba - kolejna wspaniała fotka albumowa. Dzieci Ci kiedyś odpłacą za te wspaniałe chwile z ich dzieciństwa.
Pozdrawiam!
Ładnie, szkło ładnie rysuje. Album będzie kiedyś robił furorę w rodzinie![]()
Pan Andrzej Laskowski może wpędzić w kompleksy. Zamieszcza zdjęcia, które dosłownie rzucają na kolana pod względem kolorystyki i światła. A przy tym (chyba żeby nas jeszcze bardziej zdenerwować), opatruje je komentarzem typu "prosta fotka", "standardowy kadr", lub podobnym. Ja też chcę robić takie zdjęcia, bo też potrafię tak skomponować kadr (rzeczywiście nie jest wymyślny). Tylko jaki trzeba mieć aparat i jaki obiektyw, żeby uzyskać taki efekt. A może to sprawa obróbki? Chciałbym się dowiedzieć i wyleczyć z kompleksów.
Michał
Mi1980, zacznijmy od tego że najpierw trzeba sobie zrobić taką modelkę (modela), potem przewijać, karmić, wychowywać, a reszta to już łatwizna.![]()
Szary, cichy człowiek.
Mocno sfatygowane D200 (zjeździło kawałek świata niezawsze w konfortowych warunkach) i 85/1.4 oraz ,coraz częściej z lenistwa, 70-200vr.
Filozofii nie ma najmniejszej w moich zdjęciach. Ot dziecakom pamiątki robię ku obopulnej uciechy.
Tylko jpg ( na RAW za leniwy jestem) i potem krzywe, poziomy i ewentualnie wyostrzanie. Wszystko "na oko".
Jak widać żadnych cudów.
Szary, cichy człowiek.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Skontaktuj się z nami