Szukaj
No tak, włóczę się zamiast pilnować swoich spraw...
Dzięki. A co do sacrum w tym zdjęciu, to od razu gdy zobaczyłem tę czaszkę- pomyślałem, ze jest w niej jakieś trudno uchwytne zderzenie kilku rzeczywistości (nie wiem, czy sacrum z profanum)... Jest i kolczyk, który z czasem nabrał rdzawej skorodowanej surowości, jest ziemia i jest w końcu sama czaszka scalająca te trzy elementy, czyli mówiąc może nieco górnolotnie mamy tu kulturę (kolczyk), naturę (ziemia) i człowieka złączonego z nimi... Właściwie to mamy trupa człowieka połączonego symbolicznie z naturą i kulturą... Wydaje się to dosyć perwersyjne, że trup ma kolczyk... Tak, jak napisałeś: "majestat śmierci" z kolczykiem i wplecenie tego zderzenia w symbolikę kulturowego i przyrodniczego cyklu przemian.
Dzięki serdeczne za gratki za fotkę![]()
W odpowiedzi na jedno pytanie: zdjęcie powstało podczas sesji ślubnej (pani młoda chciała mieć uwieczniony moment ubierania podwiązki)
Pozdrawiam serdecznie!
jakubus dzienx za doklejenie.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Gratuluję kolegom zdjęć. Pierwsze ZT (z odnowionych), w których nie miałem możliwości wzięcia udziału, ale chociaż pooglądam sobie - naprawdę dobre i pomysłowe prace. Chyba najbardziej przypadła mi do gustu wizja kobylla, ale wszystkie są naprawde bardzo dobre !
PS.: badi - horns up !!Za poza tym -> http://www.lastfm.pl/event/482696
![]()
![]()
![]()
wiem, wiem. swego czasu dla mario pisalem.
polecam raczej stodole, 29ty, sobota - DOWN!!! w skladzie anselmo i rex z pantery, kirk z crowbar, pepper z corrosion of conformity, no i jimmy bowyer - superjoint ritual, eyehategod... jest to takie sabbs na wielkim dopalaczu. ps. ja bede.
Skontaktuj się z nami