Niecały rok temu kupiłem odtwarzacz mp3 Creative Zen Nano Plus 1GB. Od niedawna zaczął się dziwnie zachowywac, a dokładniej skopiowanie 1 GB standardowych plików mp3 na odtwarzacz zajmuje mu jakies 20 minut, nawet na komputerze z USB 2.0. Testowałem to na różnych komputerach, z różnymi systemami, sterownikami do USB, płyty głównej, aktualizowałem firmware i formatowałem, nic nie pomaga. Inne odtwarzacze na tych samych kompach kopiują tan znacznie szybciej. Pamiętam, że dawniej (przed awarią) odbywało się to znacznie szybciej, w kilka minut (na pewno poniżej 10).
Oddałem sprzęt do sklepu, a on przesłał go do serwisu Creative'a w PL. Po paru dniach dostałem wiadomość od sklepum, że odpowiedź serwisu jest następująca:
Tymczasem wiem, że na tym samym komputerze, podobne pliki (wielkościowo i ilościowo) kopiowały się dawniej znacznie szybciej. Wygląda mi to na zwykłe wymigiwanie się serwisu od naprawy, w końcu przez ich komputery przewinęło się zapewne wiele identycznych odtwarzaczy, więc mają porównanie co do szybkość mojego egzemplarza.Jest mi przykro, ale czas trwania transferu nie moze zostac uznany jakopodtsawa do wymiany gwarancyjnej.Czas kopiowania zalezy w duzym stopniu od portow usb do jakiech jestpodlaczony odtwarzacz, od systemu operacyjnego samego w sobie a takze odplikow i rodzaju kopiowanych informacji.
Sprzetu jeszcze nie odebrałem ze sklepu, ww. wiadomość odtrzymałem na GG. W związku z tym mam pytanie:
Ile mam czasu na odwołanie się od decyzji serwisu i w jakiej formie oraz do kogo (oświadczenie o moim zdaniu do sklepu?). Będę wdzieczny za informacje
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami