Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: BRONICA SQ-A

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie BRONICA SQ-A

Chce kupi Bronice SQ-A. Ile taka impreza kosztuje jaki kupi obeiktyw do tego? Potrzebuje jakis super obiektyw portretowy. Za wszelkie rady bede wdzieczny. czy w 1800 zł zmieszcze sie z obiektywem?? Ile powinienem wydac? Chce dobry aparat 6x6 ale nie P6 ani Kiev a na Hassela mnie nei stac.

Domyślnie

Jak rozważasz Haasa to zastanów się nad Rolleiem. Szklarnia jest ta sama (głowy nie dam czy w 100 procentach), pomijając mocowanie, a co do zaawansowania korpusu i ceny, sam sobie dobierzesz co ci odpowiada. Patrząc na ceny, Hassy ma doliczony Wow Factor, a nie wchodząc w szczegóły korpus Rolleia oferuje więcej za tą samą cenę. Jeśli sakiewkę masz skromniejszą pozostaje coś z mocowaniem Psix: Pentacon, Kievy, Araxy, chyba Exakta, ale tego systemu nie znam.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Tak z czystej ciekawości. Co miałeś na myśli pisząc:
    Cytat Zamieszczone przez pastwisko
    Plejstik vs metal
    w kontekście porównania Bronica vs. Hasselblad?

Domyślnie

To co zwykle gdy się porównuje jakość sprzętów z różnych półek. Nikt nie twierdzi że np. Sigma sie rozleci po roku używania, ale porownaj ja sobie np. ze szkłami Zeissa
    Völkchlor

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Nie no, ja rozumiem że to nie ta półka, ale jak taszczę ze sobą te swoją Bronicę to żałuję czasem, że z plastiku to tam jest tylko korbka.

Domyślnie

niech zatem będzie plejstik vs metal
    Völkchlor

Uprawnienia umieszczania postów