Czemu nie..
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Szukaj
Czemu nie..
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-02-2025 o 14:46 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
W jedynce za ostre światło, za głębokie cienie, za dużo ostro rozmytego tła, noooo... ogólnie to za ostre
Spróbuj np. ciachnąć w kwadrat i zbij lekko kontrast, IMO po takim zabiegu wygląda o niebo lepiej.
Dwójka bardzo sympatyczna i radosna, dużo lepszy kadr, ale dla mnie znowu troszkę za duży kontrast. Czemu nie przymkniesz troszkę szkiełka, nie wpuścisz więcej zastanego?
Ale oczywiście co kto lubi, jak wolę trochę bardziej miękkie i stonowane portrety. Pozdrawiam![]()
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
ooooooooo to zupełnie inna bajka
to się podoba choć jakiś szczegół może przeszkadzać ale i tak sympatyczne
Przy konwersji do BW staraj się, żeby zdjęcie było rzeczywiście czarnobiałe, a nie szare. Szczególnie skóra, oddana za ciemno, sprawia bardzo niekorzystne wrażenie. Dwójka bardzo pogodna. Rzeczywiście dość ostro światło, ale mi osobiście aż tak bardzo nie przeszkadza.
Heartbeats - ależ avatarek, hmmmm...
Pozdrawiam
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
o ile pierwsze zdjęcie jest nieciekawe to na drugim przynajmniej modelka jest super. Ale światło ci się źle ułożyło. Twarz w cieniu, oświetlony tylko czubek nosa, broda i włosy - które są tu przez to istotniejsze niż twarz.
Jeśli masz dostępna tą modelkę to ćwicz na niej - jest świetna.
PS - na tym forum zakładaj na nowe zdjęcia nowy wątek gdy zdjęcia są z innej sesji foto. Jak sesja ta sama - to dokładaj do starych.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Niestety zamienilem z nia doslownie kilka slowDzieki za komenty
W jedynce skopana jest konwersja do B&W, natomiast dwójka to już coś innego. Mnie się podobaPomimo iż światło nie jest idealne, oraz ciąłbym ciaśniej to mi sie podoba
![]()
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
Skontaktuj się z nami