Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Smile Odp: Jaka lampa do D80

Cytat Zamieszczone przez Skrzydlaty Zobacz posta
    Posiadam nikon D80 mam dwa obiektywy N18-135 i S10-20, chcialem kupic lampe blyskowa 400 albo 600 i obiektyw N50mm
    Urzywam wbudowaną ale tylko w trybie auto, niebardzo znam sie na lampach. Czy warto kupic Lampe blyskowa ? Czy jest to duza roznica od wbudowanej ? Dziekuje i Pozdrawiam.
    Ale teraz SB-400 w Fotoplanet kosztuje 289 PLN, a za te pieniądze to bym się na Twoim miejscu zastanowił (ja właśnie zamówiłem). Zaletą tej lampy są jej wymiary i nie chodzi tu o ciężar - ta lampa nie rzuca się w oczy, a napewno jest o niebo lepszym rozwiązaniem niż TUMAX (którego też niegdyś kupiłem - nie polecam).

A i jeszcze - przy tej cenie to Ci jeszcze na N50-kę Nikkora wystarczy!!!
    A jak się okaże, że lampa za słaba, lub nie spełnia Twoich oczekiwań, sprzedaż ją i niewiele stracisz (zgoda, że 500 PLN za tą lampę to nieporozumienie).
    Ostatnio edytowane przez ktm777 ; 06-04-2008 o 23:37

Domyślnie

Jak czytam to forum to odnoszę wrażenie, że "fachowcami" są tu głównie pracownicy marketingu firmy nikon. Temat jest: inna lampa niż SB i chętnie poczytam użytkowników tych zamienników tylko boją się odezwać bo zaraz zostaną zakrzyczeni. Prawda jest tak, że obecnie lustrzanki mają dzieci z podstawówki i nie muszą mieć nawet pół profesjonalnego sprzętu. Sam korzystam ze starej lampki practiki (w manualu) i radzę sobie.

Domyślnie

Ale się czaiłeś z odpowiedzią; ja tyle bym nie wytrzymał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copywriter2000 Zobacz posta
    zrobiłem "ałka" swojemu peziowi
    lol

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Temat lamp do Nikona to rzeka - jedyne słuszne to lampy typu SB-XXX. Tumaksy nie spełniają potrzeb, źle naświetlają, Sigmy jeśli pracują w i-TTLu cenowo porównywalne z SB więc nie ma sensu kombinować.
    Dobrą alternatywą jako tania lampa może być Sunpak PZ42X. Mam tą lampę cena sporo niższa niż np SB600, naświetla poprawnie przy reflektorze skierowanym na wprost czy ze światła odbitego, wykonanie solidne.
    Jeśli do celów amatorskich czy półprofesjonalnych przy zastosowaniu 1 lampy sądzę iż jest to dobra alternatywa do lamp SBXXX.

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Ja kupiłem SB-800 - długo się zastanawiałem nad lampką i wybór padł na ten model. Dzisiaj nie wyobrażam sobie fotografowania w domu bez lampy (zwłaszcza po lekturze foto.jasiu.pl). Znajomego namówiłem na SB-600 - czeka na przesyłkę. Słowem polecam Sabiny.

Pozdrawiam i życzę zadowolenia z dokonanego wyboru!
    Brak stopki

Domyślnie

A czy tego sunpaka pz42x mozna odpalac bezprzewodowo tak jak sb-600 przez CLS?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    A czy tego sunpaka pz42x mozna odpalac bezprzewodowo tak jak sb-600 przez CLS?
    watpliwe !

Domyślnie

Prosilbym o odp kogos kto mial do czynienia z ta lampa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    Prosilbym o odp kogos kto mial do czynienia z ta lampa
    KLIK - tu masz interesującą Cię informację

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów