Szukaj
System też pewnie zostanie - z SB-800 na pokładzie
Teraz tylko kupić lampkę i błyskać - w końcu "kropelki" nabiorą rumieńców
PS. Żona dała zielone światło na wydatki - trzeba szybko kupić bo się rozmyśli![]()
Brak stopki
No i w plecaczku zamieszkała Sabina 800Cud, miód i orzeszki
PS. Teraz mam apetyt na jakąś żarówę z fotocelą![]()
Brak stopki
Na lampie mniej opłaca się oszczędzać. Postęp techniczny i tzw. zużycie moralne mniej ich dotyczy. Zerknij do instrukcji SB-800: mowa tam tylko D2h. Ile od tego czasu weszło DSLR Nikona? I ile teraz kosztujeD2h? A sabinka trzyma się na rynku bez zmiany. Aha, pewnie niedługo poczujesz pokusę zakupu drugiej sabinki...
D700, MB-D10, D80, MB-D80, N16-35/4G VR, N 24-70/2.8G, N18-200VR, N 70-200 2.8VR, N AF85 1.4D, T90 2.8, N50 1.8D, N24-85ED, SB-800, SB-600, SB-28DX, ringflash Delta, MF 055 XPROB
A ja powiem tak - daruj sobie wszelkie zamienniki typu Tumax lub inne nieznane produkcje. Mets lub Sigma, ale najlepiej jak kupisz SB-600/800.
Sam stwierdzisz, że warto było zapłacić więcej...
Znam to z autopsji - miałem Tumaxa... Sprzedałem i kupiłem 600-tkę![]()
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
podpowiem tak jak koledzy, tez mialem Tumaxa i byl fatalny, nie dosc ze blyskal jak chcial to czasami w ogole nie chcial. kupilem sb600 i jest naprawde przyjemna
Posiadam nikon D80 mam dwa obiektywy N18-135 i S10-20, chcialem kupic lampe blyskowa 400 albo 600 i obiektyw N50mm
Urzywam wbudowaną ale tylko w trybie auto, niebardzo znam sie na lampach. Czy warto kupic Lampe blyskowa ? Czy jest to duza roznica od wbudowanej ? Dziekuje i Pozdrawiam.
D80 18-135 kit, Sigma 10-20 EX DC, N17-55 F2.8 ED DX,
Moim zdaniem SB-400 to wyrzucone pieniądze. Od lampy wbudowanej różni się tylko mocą i chyba tym, że ma odchylany do góry reflektor. Nie ma nawet oświetlacza wspomagającego AF. A do tego kosztuje 500 zł. Nic dziwnego, że nawet na Allegro jej niemal nie sprzedają. Za takie pieniądze to chyba rzeczywiście lepiej byłoby kupić jakiegoś Sunpaka. Ale polecam SB-600, a zwłaszcza SB-800. SB-800 to lampa której nie chce się zmienić.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Nie, przerobiłem Soligora, Sunpaka, szaleństwa z Metzami, SB 600, wreszcie SB 800 to jest to!
Jakiekolwiek próby oszczędzania w tym temacie prowadzą wyłącznie do zwiększania wydatków...ale mądry po szkodach. Tu nie ma żadnego pola do eksperymentów.
Pozdrawiam
Waldy
Skontaktuj się z nami