Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

fajna dwójeczka ,ta druga wersja jeszcze bardziej mi się podoba (kompozycyjnie) ale ostro jest

Andrzeju gdy miałem kita to potrafiłem ostrzyć do 25% ,gdy kupiłem 17-55 to niejednokrotnie 5%
    było na skraju przeostrzenia ,pamiętaj o rozdzielczości tego obiektywu on "świeci" w całym kadrze
    i często myślę że szczególnie z nową matrycą w D300 nie będziesz musiał wcale wyostrzać

pozdrawiam

Domyślnie

a wedlug mnie najbardziej kompletna i konsekwentna kompozycyjnie jest 3-ka. Ona bardzo ładnie pokazuje płaskosc i perspektywe brzegów Biebrzy. Jest linia wiodąca, jest jakies drzewo ozywiające kadr. Dla mnie to jest najlepsze zdjecie.

2-ka lepsza jest w drugiej wersji. Przede wszystkim obróbka jest lepsza (u mnie az tak widoczbego przeostrzenia nie ma) - widać szczegóły i jest ciekawsza kolorystyka. Ale takze kadr jest mniej kwadratowy niz oryginał, a i tak przydałoby sie szerzej i byłoby lepiej

1-ka do kosza
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Dzięki wszystkim...
    Cieszą mnie wszystkie opinie i to,że nie wszystko sp........e,bo jak wiadomo mistrzem krajobrazu nie jestem i długo nie będę.....
    Jak na to patrzę to też trójka wydaje mi się być w miare ok.,potem 2 i 1,która jest,delikatnie to ujmując..."specyficzna"..

Pzdr
    Andrzej

Janusz,wygląda na to ,że to co z puszki trzeba tylko dotknąć...
    Popracuję nad paroma indywidualnymi ustawieniami.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Trójka bardzo ładna. Fajne drapieżne niebo. Dobry kadr. Kolorki w porządku – fajny efekt ciemnej tafli wody ( często obserwuję podobny na Wiśle podczas dużego wiatru , woda jest pomarszczona i nie wiedzieć czemu , pomimo często błękitnego nieba wydaje się być szaro-czarna ).
    Dwójka ładna. Wersja pierwsza – fakt trochę las za ciemno i może odrobinę prawy brzeg.
    Gdyby tak wspólny mianownik z przedstawionych obu wersji – no dobra – czepiam się.
    Przeostrzenie - za przedmówcami - widać głównie w koronach drzew , na tle nieba. Z takim zestawem faktycznie trzeba uważać .
    Co się tyczy jedynki – cóż , widziałem wiele lepszych Twoich zdjęć.

Pozdrawiam.
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Domyślnie

OK...wersja sprzętu...

4.

5.

Różnica w odcieniu to efekt foty z prądem i pod prąd Kanału Rudzkiego....

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

2.i 3 sa fajne
    4i 5 wolalbym w kolorystyce poprzednich
    pozdrawiam.
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

Nemeth - konstruktywna krytyka
    borregaard - asertywność

Z takiej mieszanki wyrosła nam świetna dyskusja. Wyrosła z mieszanki bo... nie z fotografii, które nie gniewajcie się, są przeciętne. Nie licząc dwóch ostatnich, które są świetne, ale dla odmiany nie tknięte krytyką. Takie życie, może lepiej fotografować kontrowersyjnie a nie tylko dobrze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    Nemeth - konstruktywna krytyka
    borregaard - asertywność

Z takiej mieszanki wyrosła nam świetna dyskusja. Wyrosła z mieszanki bo... nie z fotografii, które nie gniewajcie się, są przeciętne. Nie licząc dwóch ostatnich, które są świetne, ale dla odmiany nie tknięte krytyką. Takie życie, może lepiej fotografować kontrowersyjnie a nie tylko dobrze?
    Przeca pisałem,że to wersja sprzętu.....co tu krytykować....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Kolory są tak pojechane jakby były robione komórką.
    Tak to widzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popbart Zobacz posta
    Kolory są tak pojechane jakby były robione komórką.
    Tak to widzę.
    O których mówisz?
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów