Szukaj
Wróbelki masz fajne.
Tu katastrofa.
1 klasyczny błąd centralnej kompozycji,
2 byłaby nawet fajna gdyby nie kompletnie czarna plama lasu...i przepalenia na niebie...
3 są drzewka, jest rzeka, są chmurki ... ale jakoś nie ma na czym oczu zawiesić.
Na wszystkich dzieje się coś niedobrego z kolorami.
Ad 1.Niedawno broniłeś jak lew centralnego położenia drogi..
Z tego miejsca inaczej się nie da....tak ma być.
Ad 2. Fakt,wkleiłem nie tą wersję...a przepaleń nie ma...
Ad 3.To właśnie jest charakterystyczne dla tego rejonu.
A cóż takiego ? .Jest cukierkowo,tak lubię i dosyć burego już mam..Każde zdjęcie się różni kolorem.Tak też miało być..i trenowałem troszku z polarkiem..Na wszystkich dzieje się coś niedobrego z kolorami.
Dzięki za uwagi..
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
ad1
Sam robie sporo cetralnej kompozycji ... ale ona musi mieć jakieś uzasadnienie ... tu widze most wiszący w środku zdjęcia ... jeśli tak mialo być bo inaczej sie nie da... to moze lepiej bylo nie robic![]()
Centralna droga u harba ma jakies uzasadnienie kompozycyjne. U Ciebie - "bo inaczej się nie da"
ad2
Ja widze przepalenia - no ale może to kwestia wyświetlacza ...
Co do kolorów ... no nie wiem ... drażnią mnieSaturacja nie taka? Kontrast za duży? Rzecz gustu.
Jak Tobie sie podobają zdjęcia to ok
pozdr.
Nemeth,
szanuję Twoje zdanie i bardzo lubię Twoje fotki, ale chyba trochę pojechałeś...
1. No może ta centralna kompozycja nie jest jakaś wybitna, ale na pewno nie razi.
2. Dla mnie mistrzostwo, choć przyznam Ci rację, że DR troche za duża i ja trochę bym "odkontraścił", aby z tego lasu "cóś" wyciągnąć. Ale żadnych HDR-ów w tym wypadku.
3. No trójka najmniej mi leży...
Coś nie teges z kolorami ??? Taka była wizja Autora i tyle. Mi się podoba !!!!
Pozdr, QuadMan
P.S Nemeth, gdzie Ty na 2 przepalenia widzisz ??? Wszystko, ale nie przepalenia !!!!
Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....
Kolory to rzecz gustu - mnie coś nie pasuje - ale to nie Częstochowa - bronić nie będęJak sie podoba to ok.
Na 2 świecą mi chmurki w prawym górnym rogu. Ale to może być problem monitora.
I nie sądzę bym pojechał...![]()
Najbardziej podoba mi sie dwojka - uwazam,ze najlepszy kadr...mozna by kombinowac z ucieciem gory bo i tak w tym miejscu chmury sa "jednolite" i niezbyt ciekawe w/g mnie, a bledy techniczne owszem sa - przepalone chmurki i czern lasu - sprawdzalem pipetka; kolory - kazdy ma swoja wizje, ale odrobine stlumione tez moglyby dac dobry efekt.
Ps. tylko nie mow mi,ze robiles z okna samochodu![]()
Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał
Andrzeju, przeostrzyłeś chyba do potęgi dwusetnej...
Polecam ten wątek:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=46335
Kurcze,to ja już nic z tego nie rozumiem....Wiem ,że mam takie ciągoty....miałem, bo teraz praktycznie nie tykam suwaka.W puszce mam ustawione na 5-6......Po jakiejś tam "obróbce" deczuńko tylko tykam,naprawdę.Może ten 17-55 to nie takie mydło do końca,jak niektórzy twierdzą....
Teraz już nie będę całkiem "tykał",a w body ustawię na "0"....zobaczymy...
Pzdr
Andrzej
Czarku,wątek przećwiczyłem.Ja poprzednio podobnie robiłem.
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami