Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Domyślnie

Temat trochę umarł ale problemy z profilami wciąż aktualne, dlatego dołączam się do wątku i prosze o odpowiedź.
    Ściągnąłem ze strony lab-net profile kolorów. Zainstalowałem i przekonwertowałem do tego profilu przed zapisaniem pliku w PSie.
    I teraz nie wiem już co z tym robić, bo zdjęcie testowe wygląda jak niżej. Po przekonwertowaniu kolory wyblakły.
    Dodatkowo plik, który w konwersji sRGB ma 300kB po przekonwertowaniu do profilu LABu ma 3 razy więcej. Co robię źle. A może to normalne, że kolory zmieniają się po konwersji? Jaką wtedy otrzymam odbitkę, w normalnych kolorach czy taką wypraną?

1. Przed konwersją - profil sRGB

2. Po konwersji - profil ICC labu

pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

A widziałeś kiedyś odbitkę z tak wściekle fosforyzująco-radioaktywnymi kolorami?

To jasne, że pewnych barw możliwych do wyświetlenia na monitorze nie da się odwzorować na odbitce - i vice versa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    A widziałeś kiedyś odbitkę z tak wściekle fosforyzująco-radioaktywnymi kolorami?

To jasne, że pewnych barw możliwych do wyświetlenia na monitorze nie da się odwzorować na odbitce - i vice versa.
    hmm, chyba do mnie dotarło. Sprawdziłem na normalnym zdjęciu i po konwersji właściwie nie ma różnicy.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

To jeszcze jedno pytanie. Właśnie przesłałem na próbe pierwsze foty do wywołania i zastanawia mnie jedno. Oryginał zdjęcia miał około 3,5 Mb a program, którym się wysyła zdjęcia zmniejsza ten rozmiar do 800kB. Łącznie 5 zdjęć wysłanych miało około 4Mb. Jak bardzo negatywnie może to wpłynąć na jakość?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

witam, nie chce zakladac nowego tematu to moze ktos tu mi pomoze...
    mianowicie mam profil w puszce d2xm2 i chodzi o to jak zrobic zeby taki sam profil byl w photoshopi?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Witam serdecznie mam pytanie mam profil maszyny. Obrobiłem zdjęcie i teraz chciałbym albo przydzielić albo zrobić konwersje do danego profilu. Ale niestety umieściłem profil tak jak wcześniej było napisane windows system32 spool itd. W PS rozwijam listę edycja- konwertuj do profilu w na tej liście nie mam swojego icc. Czy w takim razie PS korzysta z profili które ma gdzie indziej umiejscowione?

Domyślnie

zaznacz ten plik z profilem kursorem, naciśnij prawy przycisk myszy i wybierz "zainstaluj profil"

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Tak ale jak mam z adobe przejść na ten profil?

Domyślnie

Ctrl+Y lub Widok_Ustawienie próby_Własne

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Rozumiem ale niestety mój PS nie widzi tego profilu. Mam dodatkowe pytanko czy 500 zdjęć aby oprofilować to muszę się posłużyć akcją czy jest jakiś inny sposób?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów