Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: D2x - prośba

Domyślnie D2x - prośba

Witam!

Stałem się kilka dni temu szczęśliwym posiadaczem używanego D2x'a (przywieziony z USA). W związku z tym, że na razie dotarło do mnie samo body (obiektywy nie doszły na czas ze sklepu internetowego i nie wiem dokładnie kiedy zawitają w Polsce, lampy też brak), szukam kogoś życzliwego - najlepiej z Wrocławia - kto będzie chętny do 'przetestowania' D2x'a podpiętego do swoich 'szkiełek'. Puszka wygląda na OK, ale może wyjdą jakieś 'braki'.
    Oczywiście podjadę w umówione miejsce z aparatem i gwarantuję odwiezienie do domu . No chyba, że mnie ktoś do swojego domu zaprosi

Ewentualne propozycje proszę na PW lub ewentualnie [email protected], 602-308-225

pozdrawiam i z góry DZIĘKI za pomoc

Robert

Domyślnie

Zerknij na PW.

Domyślnie

z ciekawosci pytam - kupiwales na ebay-u czy gdzie indziej?
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tobiks Zobacz posta
    z ciekawosci pytam - kupiwales na ebay-u czy gdzie indziej?
    Aparat kupiłem na e-bay'u. Wystawiony przez sklep foto, używany jako zapasowe body w studio (jeżeli wierzyć opisowi ). Miałem lekkie wątpliwości co do stanu technicznego, ale okazało się,że trafiła mi się naprawdę zadbana sztuka. Zero rys na LCD'kach czy na korpusie, gumy w idealnym stanie. Cena 1.600$. Przebieg niecałe 10.600 'pstryknięć'. Także jestem naprawdę zadowolony.

Robert

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez falcon Zobacz posta
    Aparat kupiłem na e-bay'u. Wystawiony przez sklep foto, używany jako zapasowe body w studio (jeżeli wierzyć opisowi ). Miałem lekkie wątpliwości co do stanu technicznego, ale okazało się,że trafiła mi się naprawdę zadbana sztuka. Zero rys na LCD'kach czy na korpusie, gumy w idealnym stanie. Cena 1.600$. Przebieg niecałe 10.600 'pstryknięć'. Także jestem naprawdę zadowolony.

Robert
    a jak z cłem i opłatami?
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez falcon Zobacz posta

Robert
    Po tyle faktycznie chodzą, a te korpusy są praktycznie nie do zdarcia i nawet sztuki z koszmarnym przebiegiem wyglądają jak nowe. Jedynie cholerna guma po jakimś czasie się odkleja, szczególnie na klapce. A 10Kpstryków to ledwo dotarty, sam kupiłem niedawno korpus z takim przebiegiem i jest jak nowy.

Domyślnie

A jak załatwiłeś sprowadzenie, czy kupil ktoś ze znajomych i przywiozl czy wysylkowo, czy moze jakas firma ktora sprowadza? Sam sie zastanawiam nad zakupem, może nie teraz ale raczej przed wakacjami, zobacze jak z kasą...
    Zastanawialem sie nad D300 albo D2x - profi to jednak pancerne jest i podobno caly dzien na baterii, D300 ze względu na robienie Sportów halowych glownie więc szumy na wysokim iso dosyć istotne... ale jakos dotychczas profesjonalisci z najwyzszej polki dawali rade na d2x więc na pewno to rewelacyjen body.

Czy wiesz moze jakie są koszty wymiany migawki w tym body w polsce? Bo ewentualnie moglo by sie oplacac kupic nawet z duzym przebiegiem?
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

A jak załatwiłeś sprowadzenie, czy kupil ktoś ze znajomych i przywiozl czy wysylkowo, czy moze jakas firma ktora sprowadza?
    Aparat przewiozła w torbie znajoma kuzyna, która akurat leciała do Polski.

Czy wiesz moze jakie są koszty wymiany migawki w tym body w polsce? Bo ewentualnie moglo by sie oplacac kupic nawet z duzym przebiegiem?
    Nie orientuję się jaki może być koszt wymiany migawki. Najlepiej zadzwoń do serwsiu Nikona i zapytaj.

Domyślnie

10 tysiecy dla d2x'a to jak dla auta wyscigowego co dopiero sie na pole position ustawia do startu, gdyby to bylo 100 tysiecy to mozna bylo by sie zastanawiac
    5 more minutes Turkish!

Domyślnie

od 1200zł
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów