Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie Pomylka

Choc czasem nie zgadzam sie z kontrowersyjnymi wypowiedziami "ziutecznego" tak w tym przypadku ma racje. Aparatow jest sporo czasem trafi sie ze egzemplaz jest wadliwy ale na tyle sztuk to norma. Poza tym sam uzywam D70s i braklo by strony gdybym zaczal opisywac w jaki sposob eksploatuje aparat. Naprawde nie szczedze maszynie cięzkich chwil, traktuje go zgodnie z przeznaczeniem czyli jako narzedzie do obrazowania chwil. Jednak nie tylko chwil na łące w sloneczny, bezwietrzny dzionek. Lądowal na glebie (solo i w plecaku), obijal sie o skalki, przyjmowal rzesisty deszcz, zmienialem szkla kiedy wialo jak cholera i rozbieralem go dwa razy. Jak na amatorska lustrzanke to ta maszyna jest profesionalem. Nosze sie z zamiarem kupna D-300 ale zyczylbym sobie by byl tak perfekcyjny jak moja 70s. (70s nie sprzedaje zawsze moge na nim polegac)
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Domyślnie

Przeczyściłem lusterka, w zasadzie to i tak były czyste. AF ostrzy poprawnie. Problem jest tylko z wyświetlaczem podświetlającym wybrany punkt AF. według niego wiecznie jest wybrany dolny, co się nie zgadza z prawdą i pomocniczym wyświetlaczem na korpusie. Ten dolny kwadrat świeci się nawet po wyłączeniu aparatu. Dopiero wyjęcie baterii go gasi.

Domyślnie

Czy ktoś ma może jakieś informacje na temat jaki faktycznie procent aparatów nikona stanowią aparaty D70 / D70s. Bo rzucacie raczej domysłami a nie faktami.

Domyślnie

Naprawiło sie samo Podczas pracy zdjąłem obiektyw zajrzałem w wizjer i się nie palił kwadracik. Założyłem i dalej działa. Obiektyw wcześniej wyjmowałem i wkładałem wiele razy i nic. W każdym bądź razie fajnie że działa, ciekawe jak długo.

Domyślnie

NO i znowu nie działa jak powinno. Dla przypomnienia: na wyświetlaczu w wizjerze bez przerwy jest zapalony dolny kwadrat dolnego punktu AF, nie gaśnie nawet po wyłączeniu aparatu. Ostatnio zauważyłem że kwadrat gaśnie lub blednie po zdjęciu obiektywu. Próbowałem założyć inny ale wtedy znowu się kwadrat zapala. Czy ktoś miał podobny problem albo zna rozwiązanie tego problemu????

Domyślnie

Wyglada na jakiś błąd w połączeniu wyświetlacza z elektroniką (np. odrobinę krzywo przyklejona taśma, przewodzący pyłek, który lekko zwiera dwie ścieżki). Jeśli bardzo zależy ci na naprawie, to raczej tylko serwis (pewnie nieautoryzowany serwis też by sobie poradził).
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów