Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie problem w D70s dolny punky AF

Kolega mój ma taki problem, mianowicie cały czas ma podświetlony dolny punkt AF. czy włączony czy nie włączony, nic nie dały resety itd. Jak ustawie środkowy czy każdy inny to po prostu świecą sie 2 pola ale ostrzy na to które ustawiłem ręcznie. co to może być, niby nic w pracy to nie przeszkadza , ale jednak trochę denerwuje , spotkał się ktoś kiedyś z podobnym problemem?
    emeryt

Domyślnie

To o mój aparat się rozchodzi. Właśnie zauważyłem, że przy ustawionej opcji ostrzenia na najbliższy obiekt dolny AF nigdy nie zostaje wybierany. Czy ktoś wie co to może może oznaczać?

Domyślnie

Ja nie pomoge, ale to kolejny post dotyczacy problemow w uzytkowaniu D70, zaczyna byc tych postow naprawde sporo.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Po dłuższych testach stwierdzam jednak że AF działa dobrze na wszystkich kwadratach. Tak, więc problem leży tylko w wyświetlaczu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta
    Ja nie pomoge, ale to kolejny post dotyczacy problemow w uzytkowaniu D70, zaczyna byc tych postow naprawde sporo.
    bo jest tych aparatów bardzo, bardzo dużo i są one bardzo, bardzo intensywnie używane w odróżnieniu od bardzo, bardzo niewielkiej ilości niezwykle bardzo, bardzo rzadko używanych Oly

Domyślnie Ziuteczny ma 100% albo 150% racji.

NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

autograf
    Gość

Domyślnie

Rozumiem ze juz sprawdzaliscie czy to nie jest TO

Domyślnie

To jest moja pierwsza lustrzanka i takich operacji sam wolę nie przeprowadzać, ale w poniedziałek się spotkam z giziolem to pomajsterkujemy.

Domyślnie

ale to nie jest skomplikowana operacja. Kładziesz aparat na plecach i palcem podnosisz lustro, tylko nie do końca bo drugie też się zamknie. To niczym nie grozi, to nikon
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    bo jest tych aparatów bardzo, bardzo dużo i są one bardzo, bardzo intensywnie używane w odróżnieniu od bardzo, bardzo niewielkiej ilości niezwykle bardzo, bardzo rzadko używanych Oly
    Ot madrze wyciagniety wniosek, pozazdroscic pajacostwa. Jesli o tym juz to moj D70 przelezal okolo 7 tygodni lacznie w serwisie! a mam nim zrobione jakies 5000 zdjec, olki nigdy nigdzie nie lezaly a E1 mam machniete jakies 15000 a E500 z 7000. Wiec nijak maja sie Twoje twierdzenia, a zauwaz kolego, ze D70 to pierwsza tania masowa lustrzanka. Roznica w cenie miedzy D100 a D70 byla potezna, gdzies byly ewidentnie ciete koszty i to wychodzi, ot wystarczylo poznac troszke fakty a nie robic z siebie pajaca.

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów