Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Jaki korpus

Domyślnie

Mundeczek - pisałem to już strone wcześniej:
    z zabytków polecam 801/s o ile nie potrzebujesz szybkiego AF bo tam go nie ma.

801s ma szybszy AF niż bez s. Oba obsługują MF, mają wszystko co trzeba. To świetne body, uzywam intensywnie 10 lat i jest tak wytarte ze nawet nie próbuje sprzedać. Bo mam też F100, a ostatnio robie ciągle na cyfrze.

F100 jest najlepszym rozwiązaniem oczywiście, ale cena z gryfem dochodzi do 2 tys, wiec ci bedzie drogo. Ale 801 są w śmiesznie niskich cenach w stosunku do możliwości puszki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Taaaa... "100" to by było to. Nooo... ale cena jest jeszcze ciut przy wysoka jak na obecne moje możliwości.
    Dlatego myślałem o F80 i nie myślałem że to taki wybrakowany model (MF)
    Spinner twoja siedemdziesiątka jest normalnie świetna zupełnie jak.... moja.
    Witam wszystkich. Tak se czytam i czytam...
    Jestem szczęśliwym posiadaczem F70. MOdelu F80 nie znam kompletnie.
    Spinner napisał że F80 nie łyka MF. Czy mogę prosić jaśniej?
    Czy to znaczy że F80 nie pracuje z manualnymi szkłami?
    No a wymiana na 801s chyba trochę mija sięz celem.
    Trochę "przywiązałem" się do wbudowanej lampy
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Spinner twoja siedemdziesiątka jest normalnie świetna zupełnie jak.... moja.
    Hehehe - ale sie dogadujemy...

No to Ci powiem, ze albo sie pogodzisz z wada F80 albo zostan przy F70 bo wszystko inne porzadne nie ma wbudowanej lampy

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Wiesz... Lampa to nie jest jekieś podstawowe kryterium. To poprostu przyzwyczajenie i jak by była (a czsami się przydaje) to było by fajnie, ale jak nie to trudno. Z drugiej strony jak bym kupił "100"? To... to swojej "maszyny" i tak nie sprzedam bo jak mam ję puścić za 200-300pln to niech leży i czeka. Mieć coś w rezerwi nie zaszkodzi.
    Narazie mam czym robić i w zasadzie nie mogę nażekać. A F80? Dla mnie to już temat zamknięty.
    Pozdrawiam.
    Aparaty cyfrowe są fajne - niech fotografują nimi inni.
    ---------------------------
    Pozdrawiam!!!

-----------------------------

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_...ff4128ffa.html

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów