Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Jaki korpus

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie Jaki korpus

Wiem, ze takie pytanie denerwuje doswiadczonych pstrykaczy, ale amatorzy (jak np ja ) nie wiedza co wybrac zwlaszcza, ze kazdy tutaj chwali co innego. Kazdy chwali to co ma :P.
    Szukam korpusu, ktory pozwolil by mi sie zaglebic w sztuke fotografii i nie musialbym go wymienic za jakis czas z powodu braku jakich funkcji itp.
    Z tego co tu wyczytalem duzo ludzi zachwala f70. Jest on w przedziale cenowym, na ktory moge sobie pozwolic, ale moze wybrac co innego ? Duzo pisze sie tez o f-601, czy 501, czy 801/s. Wiem, ze najwazniejsze jest szklo dlatego nie chcialbym przeplacic, ale nie chce tez starcic funcji aparatu, ktorych byc moze nie wykorzystam od razu, ale z czasem pewnie by sie przydaly. Dodam, ze fotografowalem jakis czas zenitem 12xp ( ta masa ) oraz cyfrakiem canona (G3). Nie mam jakiegos konkretnego ukierunkowania. Chce pstrykac wszysko i wszystkim, a moze z czasem ukierunkuje sie w strone portretu czy przyrody.
    Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

PS za body moge dac max 400-500zl

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

to za 450zł dostaniesz F70 nawet z kitowym szkłem :P
    a ma wszystkie funkcje jakie będą ci potrzebne z wyjątkiem podglądu GO, ale to sprawa dyskusyjna bo primo można to obejść, a sekundo ja z tego nie korzystam
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Alf A jak w f70 można, jak to napisałeś obejść podgląd głębi?

Domyślnie

...tu w tipsach do F70
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Zabytki - sluchaj kolegow... Dobrze radza...

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

tanie, ale to zabytki, nie dają rozwinąc skrzydeł.
    z zabytków polecam 801/s o ile nie potrzebujesz szybkiego AF bo tam go nie ma.
    F70 też mi nie leży, spraw sobie lepiej F80, niewielki róznice w cenia sa do zaakceptowania chyba, a mozliwości wiele większe.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Teraz za 6 setek z kawałkiem na allegro chodzą f80 w stanie igła z pudełeczkiem i papierami...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Jakby co mam ladnego F70 za 350zl... Malina

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    F70 też mi nie leży, spraw sobie lepiej F80, niewielki róznice w cenia sa do zaakceptowania chyba, a mozliwości wiele większe.
    W momencie wejscia na rynek F-80 zastanawialem sie czy jest jais powod, dla ktorego powinienem wymienic F-70 na F-80 i nie znalazlem nic. Jedyny plus dla 80 to AF ale tez nie do konca bo z ciezkimi szklami lepiej sobie radzi 70

Czego mi brakuje w 70 to dwupozycyjnego przycisku blokady ekspozycji

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów