Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Sigma 24-70

Domyślnie

No właśnie - miałem najnowsą wersję 24-70 DG. Innej DG z tego zakresu nie ma.
    Nie kazda ma BF - ale to przypadłość jaka D70 ma niestety. Makro w nazwie oznacza tylko to, że możemy mieć napis makro.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Makro w nazwie oznacza tylko to, że możemy mieć napis makro.- dokładnie

Domyślnie

to nie jest obiektyw stricte makro, ale powiększenie 1:3,8, ostrość od 40cm a tak naprawdę
    nawet mniej, ogniskowa 70mm pozwalają na małe co nieco w kategorii makro, nie psioczcie
    Panowie...

używam tej optyki i jestem zadowolony z jej parametrów, choć jest dość duża i ciężka, i przy szerokim kącie jest dłuuga a na dłuższym kącie krótka, co jest małym ewenementem konstrukcyjnym uważam ten obiektyw za udaną myśl techniczną Sigmy, zakres ogniskowych bardzo uniwersalny /36-105/,pierścieniem ostrości operuje się bardzo precyzyjnie, pierścień ogniskowych ma nieliniową charakterystykę i stawia nieco większy opór ale po kilku zoomowaniach łapa się przyzwyczaja, ogólnie konstrukcja jest solidna, osłona przeciwsłoneczna sprawdza się w praktyce i pewnie się trzyma na mocowaniu bagnetowym, bardzo polecam
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Wiecie, w akcie desperacji jakieś makro na kwiatku tą sigma da się popełnić
    Bardzo fajny obiektyw
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Bardzo fajny obiektyw
    kupowałem w ciemno i tez tak mysle.I nawet podoba mi sie to ,że mnie prawie zza niego nie widać

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

A co z wersją która nie posiada stałego światła? Gdzieś czytałem że jest nawet lepsza optycznie od tej ze stałym światłem... gdzie prawda? I średnica filtrów tylko 55mm
    __________________ ? ___________________

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

A może ma ktoś takowe szkiełko? opinie właściciela byłyby bardzo istotnym dowodem w sprawie
    __________________ ? ___________________

Domyślnie

nie widze sensu zamieniac kita 18-70 na sigmę 28-70 ze zmiennym swiatłem. teraz wiem ,że to ogranicza. Stałe to stałe i wiem na czym stoje, a nie rusze pieścieniem i przysłona jedzie. No ale to moje zdanie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów