No właśnie - miałem najnowsą wersję 24-70 DG. Innej DG z tego zakresu nie ma.
Nie kazda ma BF - ale to przypadłość jaka D70 ma niestety. Makro w nazwie oznacza tylko to, że możemy mieć napis makro.
Szukaj
No właśnie - miałem najnowsą wersję 24-70 DG. Innej DG z tego zakresu nie ma.
Nie kazda ma BF - ale to przypadłość jaka D70 ma niestety. Makro w nazwie oznacza tylko to, że możemy mieć napis makro.
Pozdrawiam
Makro w nazwie oznacza tylko to, że możemy mieć napis makro.- dokładnie![]()
to nie jest obiektyw stricte makro, ale powiększenie 1:3,8, ostrość od 40cm a tak naprawdę
nawet mniej, ogniskowa 70mm pozwalają na małe co nieco w kategorii makro, nie psioczcie
Panowie...
używam tej optyki i jestem zadowolony z jej parametrów, choć jest dość duża i ciężka, i przy szerokim kącie jest dłuuga a na dłuższym kącie krótka, co jest małym ewenementem konstrukcyjnym uważam ten obiektyw za udaną myśl techniczną Sigmy, zakres ogniskowych bardzo uniwersalny /36-105/,pierścieniem ostrości operuje się bardzo precyzyjnie, pierścień ogniskowych ma nieliniową charakterystykę i stawia nieco większy opór ale po kilku zoomowaniach łapa się przyzwyczaja, ogólnie konstrukcja jest solidna, osłona przeciwsłoneczna sprawdza się w praktyce i pewnie się trzyma na mocowaniu bagnetowym, bardzo polecam
dobra, juz nic nie mówie![]()
Wiecie, w akcie desperacji jakieś makro na kwiatku tą sigma da się popełnić
Bardzo fajny obiektyw![]()
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
kupowałem w ciemno i tez tak mysle.I nawet podoba mi sie to ,że mnie prawie zza niego nie widaćBardzo fajny obiektyw![]()
A co z wersją która nie posiada stałego światła? Gdzieś czytałem że jest nawet lepsza optycznie od tej ze stałym światłem... gdzie prawda? I średnica filtrów tylko 55mm![]()
__________________ ? ___________________
prawda zawsze lezy po środku![]()
A może ma ktoś takowe szkiełko? opinie właściciela byłyby bardzo istotnym dowodem w sprawie![]()
__________________ ? ___________________
nie widze sensu zamieniac kita 18-70 na sigmę 28-70 ze zmiennym swiatłem. teraz wiem ,że to ogranicza. Stałe to stałe i wiem na czym stoje, a nie rusze pieścieniem i przysłona jedzie. No ale to moje zdanie.
Skontaktuj się z nami