loniu, www.ebay.com :P
Szukaj
loniu, www.ebay.com :P
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
loniu,
z tym pokrowcem, to dałeś strzał w moje obolałe serce - właśnie się okazało, że z gripem do mojego lowerpro-plecaczka nie wejdzie![]()
Ale jest dobra dla Ciebie wiadomość grip -229 zł
http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=544
NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1
Do mini trekkera wchodzi kazdy DSLR z gripem, chyba ze masz mniejszy...
侍
R, ja mam to co w opisie, głębokość jak na zdjęciu (10 cm), czyli dokładnie tyle ile ma D50 bez gripa
NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1
o przepraszam... nie zwrocilem uwagi.mini trekker ma zewnetrzne sciany 12cm i lustra z gripem sie mieszcza.
侍
Zotornik
Dla mnie problemem jest wysokość aparatu. Pokrowiec w najszerszej części ma 12 cm a nie mam pojecia ile ma aparat + grip na wysokość. Z pomiaru proporcji na zdjęciach wychodzi mi 13,5 cm i tu jest obawa, że mój super case logic nie podoła. Pokrowca nie chcę zmieniać bo jest wyjatkowo zgrabny i dopasowany.
Czy możesz zmierzyć wysokość D50 z gripem począwszy od stopki pod lampę ?
Żeby można było gdzieś w Poznaniu przymierzyć to byłoby fajnie ale szanse raczej liche.
Cena mnie coraz bardziej zachęca.... co tu robić ????
Co z drugim akumulatorem czy kupujecie te tanie po 40-50 zł na allegro czy orginałki?
loniu, ja jeszcze nie posiadam "grypy", więc moje informacje mogą być ciut niedokładne. Nałożyłem w Corelu siatkę metryczną na zdjęcia (te z Foto-tip) i niestety wychodzi na to, iż grip ma ok. 3,8-4 cm wysokości + 10,2 korpus = 14 cm![]()
Odnośnie aku to wklejam link
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=20014
jest tam (między innymi oczywiście) mój stary post o aku i ładowarce. Z aku jestem zadowolony, wytrzymuje tyle co oryginał. Jak będzie z docelową żywotnością to się okaże.
Dzięki za info - chyba dam sobie spokój z gripem - przynajmniej chwilowo. Może pojawi się jakiś nowy zgrabniejszy.
Witam,
Mam dwa pytania:
Czy jest może ktoś z Krakowa kto posiada Nikona D50 z gripem? Oczywiście chciałbym zobaczyć i dotknąć jak to wygląda w praktyce![]()
A druga sprawa, czy wiadomo już coś o gripie do D50 z dodatkowym spustem do pionowego kadrowania??
mati_wrc, hej - też sie przymierzam do kupna gripa, męczy mnie to, że może wyglądac śmiesznie - wyższy, niż serszy, ale ponoć lepiej się trzyma. zadzwonie do foto-tipa, może można pojechać i przymierzyć (ja tez z krakowa).
Skontaktuj się z nami