Dzis sie dowiedzialem ze na nowe gripy przyjdzie poczekac kilka miesiecy![]()
Szukaj
Na tak budującą wiadomość warto było troche poczekać.![]()
Jacek
to najbardziej stresujący topic w internecie, nie wiem który raz z rzędu nabrałem nadzieiZamieszczone przez Gamling
![]()
nic to - pieniądze pójdą na filterki![]()
a ja jakieś szkiełko zanabędę...se właśnie licytnąłem jedno![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
a ja wlasnie zamowilem w wyzej wymienionej firmie gripa do d70, nie bede czekac kilku miesiecy, ciekawy jestem niesamowicie wrazenia, jesli bedzie cos interesujacego na pewno to opisze.
jestem po kilku godzinach używania delty z D50. Szkoda ze wczesniej tego nie kupiłem. Pionowe kadrowanie nawet bez dodatkowego spustu jest o wiele poręczniejsze.Dla mnie poprostu sama przyjemność w trzymaniu korpusu z deltą.
leszeg,
no ja niestety mam inne odczucia (grip do d70). jesli rzeczywiscie, w przypadku ciezszych obiektywow, trzymanie poziome jest lepsze, bo ciezar rozklada sie na cala wewnetrzna czesc dloni, to niestety nie moge tego powiedziec o trzymaniu pionowym. tu po prostu element (nie wiem jak sie to fachowo nazywa, ale chodzi o ta wystajaca czesc pod spustem, ktora obejmujemy dlonia) jest zbyt plytki, przynajmniej o te 0,5-1cm. poza tym, nie wiem czy nie jestem za slaby do posiadanych obiektywow (70-200 vr - 1,4kg), ale w przypadku trzymania pionowego tylko jedna reka, czy z delta, czy bez, jest to na dluzsza mete trudne. po zakupie i uzytkowaniu (na razie 2 dniowym) mam mieszane uczucia do tego niezbyt dobrze dopasowanego do body d70 kawalka plastiku. moze z czasem sie przyzwyczaje, a zalety dostrzege, kiedy bede musial pracowac na body bez battery gripaDla mnie poprostu sama przyjemność w trzymaniu korpusu z deltą.![]()
A nie mówiłem![]()
Gamling czy testowany przez Ciebie grip ze spustem to owy przedstawiony na zdjeciu u foto tipa?
http://foto-tip.pl/sklep/1/oslony/D50-1.jpg
pozdrawiam![]()
D7200
Pytałem o ten grip z Foto-Tip i jest wg. nich w fazie testowania, będzie dostępny dopiero pod koniec roku w sprzedaży
Rafaello
Kupię palec wskazujący z gwarancją do wciskania spustu migawki tylko we właściwych momentach, PILNE !
Skontaktuj się z nami