Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Ja mam wersję 1.3.2. Po lewej mam: file directory, camera settings, iptc information no i browser. Camera settigs jest aktywna i działa ze wszystkimi rodzajami plików. Dla RAW-ów informacja w niej zawarta jest najobszerniejsza. To jak to w końcu z tym jest i czy myślimy o tym samym.
    No tak, pomyliło mi się z camera adjustment. Faktycznie camera settings jest po lewej, z tym, że w wersji 1.3 pewne elementy dotyczące raw zostały usunięte.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    No tak, pomyliło mi się z camera adjustment. Faktycznie camera settings jest po lewej, z tym, że w wersji 1.3 pewne elementy dotyczące raw zostały usunięte.
    No właśnie o Base/Camera Adjustments chodziło, teraz tam są wszystkie ustawienia i możliwość zmian dotyczące plików Raw/Nef

Domyślnie

Nie chcę zakładać kolejnego wątku tyczącego NX to pozwolę sobie zapytać tutaj.
    Nie mogę nigdzie znaleźć Sharpening Jedyne co jest to w ustawieniach Base adjustments/Camera Adjustments/Picture Control no ale to jest korekcja ostrości dokonanej w puszce.
    Czy jest w opcjach NX 1.3 płynna funkcja wyostrzania czy tylko Unsharp Mask?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Kiepsko z pomocą, chyba mało kto używa NX
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Kiepsko z pomocą, chyba mało kto używa NX
    jest tylko stopniowy sharpen w "ustawieniach puszki" oraz płynny unsharp mask - nie ma klasycznego sharpen
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Dziękuję.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Uprawnienia umieszczania postów