Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Twierdza Wisłoujscie

Wisłoujscie---Już w czasach krzyżackich w XIV wieku w miejscu gdzie Wisła wpadała do morza znajdowała się drewniana wartownia, W 1482 wybudowano w tym miejscu ceglaną wieżę z latarnią. Jej zadaniem była kontrola ruchu statków na rzece oraz bronienie dostępu do gdańskiego portu. Wokół wieży powstał wieniec artyleryjski a całość założenia ufortyfikowano czterobastionowym fortem. Twierdza Wisłoujście wielokrotnie była celem w kampaniach wojennych.

1

2

3

Domyślnie

Jedyneczka, Januszu, jak rysowana linijką i dla mnie najlepsza, tzn. najbardziej mi się podoba.
    Pozdrawiam, Krzysiek
    Nikon D200, S 24-70DG, S 70-300 APO DG Macro, N 50 1.8, N 18-55, Vivitar 70-210 S1, S EF-500 DG Super, itd...

Domyślnie

Ładne, ale za bardzo powtarzalne. Wolałbym z jedno inne spojrzenie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Ładne, ale za bardzo powtarzalne. Wolałbym z jedno inne spojrzenie.
    levy -dzięki za opinię ,fajnie że się podoba

ekonet_pth-Krzysiu nawet Gdanscy fotografowie ,nie mają pola manewru z tą twierdzą -takie jej usytułowanie

pozdrawiam

Domyślnie

na każdym z tych zdjęc cos jest, chociaż same w sobie nie wywołują nadmiernej ekstazy...
    - kadr wziąłbym z 1-ki, ale uciąłbym z lewej cos a la 3-ka, coby wiezę mniej centralnie pokazać
    - skonwertowałbym to do BW podobnie jak w 3-ce, bo ta konwersja bardzo mi sie podoba
    a 2-ke oddałbym teściowej...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

to jeszcze bonusik z jesieni -druga strona twierdzy (trochę malarsko) boczne gałązki zamierzone

Domyślnie

Malownicze to ostatnie. Wydaje mi się, że masz tendencję do "lecenia" kadru w lewo.
    Kolorystycznie dopracowane, jak zawsze u Ciebie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    na każdym z tych zdjęc cos jest, chociaż same w sobie nie wywołują nadmiernej ekstazy...
    - kadr wziąłbym z 1-ki, ale uciąłbym z lewej cos a la 3-ka, coby wiezę mniej centralnie pokazać
    - skonwertowałbym to do BW podobnie jak w 3-ce, bo ta konwersja bardzo mi sie podoba
    a 2-ke oddałbym teściowej...
    no cieszę ,bo po raz pierwszy dojrzałeś w moich fotach jakieś pozytywy (więc chyba się rozwijam)

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    no cieszę ,bo po raz pierwszy dojrzałeś w moich fotach jakieś pozytywy (więc chyba się rozwijam)

pozdrawiam
    no toż stara prawda jest, ze prawdziwy fotograf jest jak ten papier toaletowy - cały czas sie rozwija, ale i tak w gruncie rzeczy esencja jest do d...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Uprawnienia umieszczania postów