Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

z tego co wymieniles blysk uzywa sie w macro. a praca w macro na srednim formacie to nie to.
    po pierwsze - glebia ostrosci, a wlasciwie jej zupelny brak (w malym obrazku to juz problem)
    po drugie - ciezko gonic za motylkami z srednim formacie i ustawiac powoli ostrosc. tu sie jednak przydaje AF (jest AF i pentaxa i mamiyi)
    po trzecie - fajnie sie robi macro na slajdach do pokazow slajdow, a do sredniego formatu prawie nie ma rzutnikow.
    mozna macro nieozywione tym robic i tyle.
    do krajobrazu - przyrody blysk TTL sie nie przydaje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chita, Japonia

Domyślnie

A ja mam pytanie dotyczące sprzętu pro tl. Jakich obiektywów sugerujecie kupić,do robienia zdjęć typu potrawy?
    Fotografia, to czysta przyjemność
    Ds, K20D + szkla, kolekcja Pentaksow szt.28, Fuji GX680+ szkla, SMC Takumar szt. 14, Fuji FP1,
    LF Sinar C, Sekonic L-508, Benro, Velbon, Lowepro, Crumpler

Domyślnie

Mowie o TTL blysku nie tylko do macro ale takze tam gdzie sie przydaje blysk a nie chcesz/nie mozesz wziasc oswietlenia wiekszego niz zewnetrzna lampa... No ale ok - mamcia uber alles

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chita, Japonia

Domyślnie

A co sądzicie o tym zestawie?
    http://www.allegro.pl/item91553959_m...yw_80_2_8.html
    Czy to możliwe za taką cenę?
    Ds, K20D + szkla, kolekcja Pentaksow szt.28, Fuji GX680+ szkla, SMC Takumar szt. 14, Fuji FP1,

Domyślnie

A jednak Ci sie Piotrze udalo zarejestrowac

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

za te cene to niemozliwe, ale to cena wywoławcza, nie osiągnieto ceny minimalnej więc ....
    ale dzięki, porozmawiam z wystawiającym ten sprzęt.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chita, Japonia

Domyślnie

Ok, mogę dać 11000 i już osiągnę cenę minimalną, ale co to znaczy sprzęt demo, przepraszam, nie znam takiego terminu w przypadku sprzętu fotograficznego. Spinner, we wtorek postaram się o zdjęcie tego body, wiesz o co chodzi, jak pozwolą to ze wszystkich stron zrobię, ok?

[ Dodano: Nie 12 Mar, 2006 ]
    Mam pytanie do znawców tematu Mamiya. Do jakich korpusów z serii Mamiya 645, będzie pasować przystawka cyfrowa? Mam możliwość kupna prawie wszystkich rodzajów korpusów, co prawda używanych, ale w dobrym stanie.

Domyślnie

skąd wiesz jaka jest cena minimalna i ze wystarczy 11 tys?
    przystawka ZD pasuje do mamiya ZD oczywiscie i jedynie do 645 AFD.
    do wczesniejszych 645 sa tez przystawki, ale nie ta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    przystawka ZD pasuje do mamiya ZD .
    No niebardzo Mamiya ZD to korpus cyfrowy, nic się do niej nie podłącza. Ale faktycznie, przystawka ZD pasuje tylko do AFD i RZ ProIID

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chita, Japonia

Domyślnie

Przpraszam, dopiero zrozumiałem, co to jest cena minimalna. Przeczytałem wyjaśnienie, ze dopiero jak podasz cenę to może ale nie musi się wyświetlić. Masz rację. To mam pytanie, czy do Mamiya 645 Pro Tl są przystawki cyfrowe? Jeżeli sa, to gdzie można przeczytać na ten temat. No i miałem pytanie wcześniej, jakie Waszym zdaniem będą dobre szkła do robienia zdjęć z potrawami? Będę chciał robić je z bliska, gdyż chcę pokazać strukturę sosów na potrawach.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni