Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    dell
    Gość

Domyślnie Rozjechany 17-55/2.8

Cześć. Przetestowałem 17-55/2,8 nikkora na D300. Wyszło, że na 17mm wykazuje korekcję 0 a na 55mm korekcje + 15 jednostek. Wcześniej myslałem, że ewentualne nieostrości n af2,8 są kwestia poruszenia, małej głębi albo mojego błedu lub błedu AF. Jednak wina lezy po stronie szkła. To szkło ma kilka miesięcy, jest na gwarancji. Czy serwis jest w stanie taki defekt usunąć ? Zastanawia mnie czy fizycznie to jest do usunięcia. Miał ktoś doświadczenia podobne? Nie wiem czy wysyłać czy zyć z ta przypadlością. mam tylko nadzieję, że zaden magik nie powie mim , że mam je wysłac razem z body

Domyślnie

Heh... czyżby Nikon kalibracją AF w D300 ukręcił na siebie bata?

Domyślnie

Dla serwisu to prosty zabieg. Jest to kwestia dobrania odpowiedniej grubości podkładek do szkła.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Dla serwisu to prosty zabieg. Jest to kwestia dobrania odpowiedniej grubości podkładek do szkła.
    OK !

To dlaczego takie proste rzeczy muszą robić aż w Berlinie ?

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Bo Niemcy lubią robić wszystko skrupulatnie i dokładnie, bez ułańskiej fantazji Polaków

dell
    Gość

Domyślnie

Szkło wróciło z serwisu po kalibracji. Jak był FF na 55mm tak jest nedal - ręce opadają !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dell Zobacz posta
    Szkło wróciło z serwisu po kalibracji. Jak był FF na 55mm tak jest nedal - ręce opadają !
    Heh... dlaczego nikogo z nas to nie dziwi...

Domyślnie

Mam rozumieć, że serwis ściemnia że kalibruje czy też panowie na co dzień handlują kartoflami ? Czy tam jest ktoś z kim da się pogadać, zakładając oczywiście, że da się dodzwonić. A może kalibracja AF w szkle za 4,5 tyś nie jest możliwa ?
    Moja strona sluzenko.com

Domyślnie

Sprawność serwisu Nikona jest przecież legendarna...

BTW nie strasz ludzi takimi tytułami wątków. Myślałem, że Twój 17-55 skończył pod kołem samochodu. Naprawdę.

Uprawnienia umieszczania postów