janbardziej podoba mi sie 4 i 5, sliczna modelka
Szukaj
janbardziej podoba mi sie 4 i 5, sliczna modelka
D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|
Dla mnie jedynie drugie, na sile 5-tka. Reszta poplamiona bez specjalnego powodu. Cienie za glebokie lub koncza sie w miejscu ciecia linii. Dobry kierunek doceniam.
Nie wiem czemu ale 3jka mi nie pasuje do pozostałych, które są ciekawe. Na 1 bardzo fajny kadr i właśnie to zdjęcie podoba mi się najbardziej. Na 2,3,4 trochę za bardzo powietrze z modelki uchodziło - usta wyszły mniej naturalnie niż bym chciał widzieć.
D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...
Ponieważ ostatnio jadę po fotach, to raz na tydzień losowo wybieram zdjęcie, które muszę pochwalić, by była równowaga. Padło na Twoje... Zazwyczaj nie zdradzam tej metody, ale dla Twojego zdrowia psychicznego tutaj to raz wyjątkowo czynię. A kolejne Twoje fotki pewnie tak skrytykuję, że znów się zarumienisz (tyle że nie z dumy).Zamieszczone przez FunBoy
Tu pierwotnie napisałem więcej, ale po wczytaniu się w to co napisał sailor, okazało się, że w sumie powtórzyłbym to samo tylko własnymi słowami i o wiele dłużej, co jest bez sensu
Zatem coś innego. Co do warsztatu wypracowywanego latami. Niestety rzadko można przeczytać cos dobrego na ten temat, bo albo ktoś strzeże tej wiedzy bo przecież osiągał ją tak dużym nakładem sił, albo bądź co bądź nie zdradza się swoich tajników byle komu. Albo jest to wiedza dość roproszona, często nieuczwytna i trudno ją wyrazić słowami i trzeba samemu wypróbować wszystko w praktyce.
To ostatnie podejście czyli uczenie się poprzez praktyczne kursy, szkoły, studia ma tę jedną wadę, że kosztuje dużo czasu, wysiłku albo pieniędzyA ma tę zaletę, że przez to odsiewa tych co tego tak naprawdę szukają, od tych, co wiedzę tę najchętniej chcieliby osiągnać z broszury "Fotografia nie tylko dla orłów w 24 godziny".
Tak właśnie po napisaniu tych słów doszedłem do wniosku, że chyba należę do tej drugiej grupy, zatem nie pozostaje mi nic innego jak już się pożegnać....
PS. Ponieważ jednak może tu będę zaglądał, prosze o proste i szybkie rady w stylu: "tu lepiej byłoby użyć blendy pod brodą, kierunkowego światła ciepłej barwy, padającego zza lewego ucha modelki oraz średniego lustra po prawej dodatkowo rozjaśniającego luźne kosmyki, rozwiewane przez suszarkę"Ale to chyba tylko w Erze
![]()
No i wszystko stalo sie jasneZamieszczone przez mOSAd
![]()
regulamin
albo na forum nikonaAle to chyba tylko w Erze![]()
Skontaktuj się z nami