Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Domyślnie

janbardziej podoba mi sie 4 i 5, sliczna modelka
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Dla mnie jedynie drugie, na sile 5-tka. Reszta poplamiona bez specjalnego powodu. Cienie za glebokie lub koncza sie w miejscu ciecia linii. Dobry kierunek doceniam.

Domyślnie

Nie wiem czemu ale 3jka mi nie pasuje do pozostałych, które są ciekawe. Na 1 bardzo fajny kadr i właśnie to zdjęcie podoba mi się najbardziej. Na 2,3,4 trochę za bardzo powietrze z modelki uchodziło - usta wyszły mniej naturalnie niż bym chciał widzieć.
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy
    Ufff, az sie zarumienilem mOSAd nie cukruj tyle
    Ponieważ ostatnio jadę po fotach, to raz na tydzień losowo wybieram zdjęcie, które muszę pochwalić, by była równowaga. Padło na Twoje... Zazwyczaj nie zdradzam tej metody, ale dla Twojego zdrowia psychicznego tutaj to raz wyjątkowo czynię. A kolejne Twoje fotki pewnie tak skrytykuję, że znów się zarumienisz (tyle że nie z dumy).

Tu pierwotnie napisałem więcej, ale po wczytaniu się w to co napisał sailor, okazało się, że w sumie powtórzyłbym to samo tylko własnymi słowami i o wiele dłużej, co jest bez sensu
    Zatem coś innego. Co do warsztatu wypracowywanego latami. Niestety rzadko można przeczytać cos dobrego na ten temat, bo albo ktoś strzeże tej wiedzy bo przecież osiągał ją tak dużym nakładem sił, albo bądź co bądź nie zdradza się swoich tajników byle komu. Albo jest to wiedza dość roproszona, często nieuczwytna i trudno ją wyrazić słowami i trzeba samemu wypróbować wszystko w praktyce.
    To ostatnie podejście czyli uczenie się poprzez praktyczne kursy, szkoły, studia ma tę jedną wadę, że kosztuje dużo czasu, wysiłku albo pieniędzy A ma tę zaletę, że przez to odsiewa tych co tego tak naprawdę szukają, od tych, co wiedzę tę najchętniej chcieliby osiągnać z broszury "Fotografia nie tylko dla orłów w 24 godziny".
    Tak właśnie po napisaniu tych słów doszedłem do wniosku, że chyba należę do tej drugiej grupy, zatem nie pozostaje mi nic innego jak już się pożegnać....

PS. Ponieważ jednak może tu będę zaglądał, prosze o proste i szybkie rady w stylu: "tu lepiej byłoby użyć blendy pod brodą, kierunkowego światła ciepłej barwy, padającego zza lewego ucha modelki oraz średniego lustra po prawej dodatkowo rozjaśniającego luźne kosmyki, rozwiewane przez suszarkę" Ale to chyba tylko w Erze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd
    Cytat Zamieszczone przez FunBoy
    Ufff, az sie zarumienilem mOSAd nie cukruj tyle
    Ponieważ ostatnio jadę po fotach, to raz na tydzień losowo wybieram zdjęcie, które muszę pochwalić, by była równowaga. Padło na Twoje...
    No i wszystko stalo sie jasne
    regulamin

sailor
    Gość

Domyślnie

Ale to chyba tylko w Erze
    albo na forum nikona

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów