Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Magda... (by FunBoy)

Witam wszystkich... i przedstawiam moj studyjny debiut

[center:7095f3ec59]1.

2.

3.

4.

5.

[/center:7095f3ec59]

No i jak wyszlo?

PS. Razem z Kamashem "molestowalismy fotograficznie" Magde - tutaj jego efekty (co nie ktorzy chyba juz widzieli ): http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=20817
    regulamin

Domyślnie

Jak dla mnie 2 najlepsza , pozniej 4 pozostale troche ciemnawe, albo mam za mocne swiatlo z okna na monitor

Domyślnie

bardzo mi sie podobaja !! wszystkie gratuluje !!!! moze 3 za mocno zmrozone oczka
    fajnie pokazuj nastpne !!!!!!
    opowiedz tez czy swieciles moze sie przydac taka informacja
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

thx Niedzwiedz

oswietlenie bardzo ubogie przed modelka lampa z softboxem, natomiast z tylu lampa z plastrem miodu, oba zrodla swiatla po prawej stronie - nie pamietam, czy nie bylo lekkich modyfikacji tej konfiguracji, ale nie wydaje mi sie (moze Kamash bedzie mial lepsza pamiec) - moja pierwsza sesja studyjna w dodatku pierwszy raz na cyfrze, wiec chodzilem lekko zakrecony/przytloczony iloscia nowosci
    regulamin

Domyślnie

to i tak masz dobrze ja w zyciu jeszcze studio na oczy nie widzialem

sailor
    Gość

Domyślnie

jelsi mialbym wybierac to z tych wszystkich jedynie 4ka .. na wszystkicch przeszkadzaja mi bardzo glebokie cienie na 2ce przepalenia na 3ce wlosy na twarzy na 4ce i 5ce ciecie .. ale jak na pierwszy raz to calkiem ok .. pokazesz cos w kolorze?

Domyślnie

jak juz wiesz... 1 i 3 bezapelacyjnie...
    moze podbil bym nieco EV w nefie bo nieco ciemno wyszlo, ale zastrzegam ze ogladam na mojej super stacji graficznej (laptopie)..
    na 5 poprawilbym przejscia tonalne bo wyszly nie ladne ciemne i jasne plamy na twarzy..
    4 wszystkim sie podoba a dla mnie za grzecznie - nie tak sobie Magde wyobrazam...
    generalnie super.. od wtorku mam nadzieje walczymy dalej..
    pzdr
    KamasH
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

Równiez dla mnie 2 najlepsz - miomo zauwazonych przez Sailora przepalen (na ramieniu ?)- moim zadaniem nie przeszkadzaja w odbiorze fotki . Pozostale jakos mniej , 5 zbyt ciemna , 4 kadr mi nie pasuje(i wcale nie chodzi o to ze centralnie)
    Pozdrawiam
    Waldek
    ---------------------
    www.foto-front.com

aparat i psy

Domyślnie

no wlasnie... albo zbyt glebokie cienie... albo przepalenia... wynik obrobki na laptopowym lcd... najwidoczniej trzeba bedzie monitor crt zakupic i go porzadnie skalibrowac, aby ten postprocessing lepiej wyszedl...

a tak wogole, to widze, ze wiekszosc forumowiczow preferuje dobrze oswietlone zdjecia (nie chodzi mi tutaj o komentarze, ktore sam otrzymalem) - nie daj boze, aby gdzies cien sie pojawil a gdzie sie podzial artyzm :P nie abym sam byl artysta ja tam radosnym pstrykaczem jestem

a co do koloru... boje sie cokolwiek wystawiac, jesli w samym cz/b nie moge trafic na odpowiednia proporcje swiatlocienia...
    regulamin

Domyślnie

a mnie sie wlasnie te gleboki cienie podobaja !! i fajnie ze sa wlasnie takie !!!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów