Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: inaczej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    stig .. co za roznica .. ??
    Niby zadna, ale cos mnie ostatnio kreci 3200. Oczywiscie zastosowanie widze jedynie przy BW. A o pochodzenie szumu na Twojej fotce, jedynie z ciekawosci zapytalem...

Cytat Zamieszczone przez sailor
    a tak serio .. d70 nie ma iso3200
    Wiem. Sorry. Myslalem, ze tez juz sobie D200 sprawiles.
    Chociaz na upartego -- NEF w ISO 1600 podbity o caly 1 EV da szum prawie identyczny jak przy ISO 3200
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

sailor
    Gość

Domyślnie

do d200 jeszcze daleko .. niestety inne priorytety aktualnie sa ... ziarenko jak najbardziej peesowe jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Niby zadna, ale cos mnie ostatnio kreci 3200. Oczywiscie zastosowanie widze jedynie przy BW. A o pochodzenie szumu na Twojej fotce, jedynie z ciekawosci zapytalem...

Chociaz na upartego -- NEF w ISO 1600 podbity o caly 1 EV da szum prawie identyczny jak przy ISO 3200
    Mnie też . Z tego co widziałem, D200 ma na wys. czułościach ŚLICZNY szum. Ale nawet szum D70 na 800-1600 ISO jest b. zawodowy - Zdjęcie po skonwertowaniu do B&W, wzmocnieniu kontrastowości i potraktowaniu b. silnym USM o b. małym zakresie (0,3 - 0,5px) powstaje wspaniałe ziarenko, do złudzenia przypominające granulację negatywu!

sailor
    Gość

Domyślnie

cokolwiek mowicie na pewno macie racje ... ja prosty pstrykacz jestem ...

Domyślnie

szkoda ze nie caly kadr..
    kompozycyjnie mi sie podoba..
    prawa reka nieco masywnie wyszla... i troche plasko...
    ale to tylko IMHO
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Oszczędny w słowach Awatar Maxio
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Tak jakby "Krąg" czy inna "Klątwa". Ciekawe, ciekawe. Jakiś złamany paznokieć by się przydał
    Pozdrawiam Maxio

Oszczędny w słowach Awatar Kwiatus
    Miasto
    Warszawa / Bridgwater

Domyślnie

No i boję się zasnąć przez Ciebie . Świetne zdjęcie, w moim klimacie, ja pewnie robiąc tego typu zdjęcie wygładził bym je i odszumił, ale jakoś ciężko mi się przełamać i "użyć" ziarna. W Twoim wykonaniu jak najbardziej na tak.
    http://www.sfoto.ayz.pl/kwiatusFX
    http://swiatfoto.pl
    | D300S | D70S | 17-55 2.8 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.4 | 80-200 2.8 AF D ED | SB-800 |

sailor
    Gość

Domyślnie

szkoda ze nie caly kadr..
    nie rozumiem .. zdjecie z zalozenia bylo robione w kwadracie .. a ze nikon jak na razie ma prostokatna matryce to wlaczony grid pomaga .. potem sie poprostu ucina to czego nei bralo sie pod uwage przy kompozycji

Domyślnie

Czy to okładka do drugiej części The RING ?

Jak dla mnie bomba fota, aż ciarki przechodzą.
    Zbudować dom, spłodzić syna, wstawić EVO do garażu... niekoniecznie w tej kolejności

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów