Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    He he he he he he he! Chyba opinie kogoś, kto tego korpusu nigdy w rękach nie miał!!! To jeden znajbardziej piramidalnych steków bzdur, jakie ostatnio słyszałem - nowy AF w D3 to istne dzieło autofokusiej sztuki.
    tez mi sie nie chce do konca wierzyc. d3 ok, nie watpie ze to wszechmistrz nawet w totalnych ciemnosciach, ale dziwi mnie sporo opinii ze w d300 juz nie jest tak rozowo i af lubi sie troche pozastanawiac zanim zacznie cokolwiek robic. o zadnym z wczesniejszych camow chyba nie bylo tylu mieszanych opinii, ale mam nadzieje, ze bierze sie to glownie z tego ze jest sporo opcji do ustawienia i ten system rozni sie dosc od poprzednich, wiec ludzie sie jeszcze nie przyzwyczaili. d300 nie mialem jeszcze w rece ale jezeli predkosc jest taka jak w d200 to dla mnie wystarczy. formuly 1 w nocy raczej nie bede robil

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    mimo wszystko w F100 i analoga w ogóle bym już nie brnął, filmy trzeba jeszcze porządnie zeskanować ( a to kosztuje ) albo zrezygnować z jakiejkolwiek obróbki
    to tez jeden z argumentow za d300 i ogolnie cyfra, bo nie wyobrazam sobie za bardzo np. latwego zlozenia kilku fotek z wnetrza w panorame, z ktorych kazda ktos indywidualnie podciagal w labie jak mu lepiej pasuje. nawet gdyby powiedziec zeby wywolali wszystkie fotki jak najbardziej bezplciowo neutralnie i wrzucili na cd, zeby potem je samemu obrobic, to do rawow i tak sporo brakuje z drugiej strony jak poczytalem jak bedzie dzialac nc nx na 512mb ramu to tez nie jest rozowo i chyba jakis czas i tak bylbym skazany na jpgi . tu d300 chyba dosc znacznie >d200.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    z drugiej strony jak poczytalem jak bedzie dzialac nc nx na 512mb ramu to tez nie jest rozowo i chyba jakis czas i tak bylbym skazany na jpgi .
    nie słuchaj takich głupot, ja daję radę na 512 MB RAM i 1,8 Ghz na photoshopie CS3 i dużo w nim pracuję a to kobyła przecież straszna. nc nx będzie dawał radę:P
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nivelen Zobacz posta
    nie słuchaj takich głupot, ja daję radę na 512 MB RAM i 1,8 Ghz na photoshopie CS3 i dużo w nim pracuję a to kobyła przecież straszna. nc nx będzie dawał radę:P
    nie wiem jak cs3, ale cs2 na 1.5 i 512 dziala bez problemu. zaczyna kaprysic dopiero przy np. 10 otwartych plikach 3000x2000 ale nx to ponoc jakis hardcore, pol minuty rawa otwiera, a potem kazda zmiana wb czy ev to kilkadziesiat sekund

Domyślnie

NX u mnie straszliwie mulił na 1GB ramu i C2D.
    To był dla mnie szok jak go uruchomiłem... niestety... szybciutko go zwróciłem
    Do prędkości PSa po prostu się nie umywa.

Domyślnie

oo to mnie zdziwiliście ja myślałem że PS wolno chodzi (czasami mam otwarte 30 RAWów, wtedy jest naprawdę nieźle )
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

(czasami mam otwarte 30 RAWów, wtedy jest naprawdę nieźle )
    Dobre, ja czasami mam otwarte 300 RAWów i nic nie muli, no ale w C1
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    witam, prosze nie lzyc autora chcialem tylko zapytac czy pod wzgledem jakosci/solidnosci wykonania te 2 korpusy graja w tej samej lidze?
    F100 to Japonia, D300 Tajlandia, myślę że to ma duże znaczenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fragles
    NX u mnie straszliwie mulił na 1GB ramu i C2D.
    czyli nx jest kolejnym argumentem za f100 w takim razie

Cytat Zamieszczone przez stempien
    F100 to Japonia, D300 Tajlandia, myślę że to ma duże znaczenie
    ale teraz chyba wszystko oprocz d3 jest robione poza japonia? no moze jeszcze f6 i jakies topowe szkla, ale nie wiem czy to ma jakies wieksze znaczenie.

Domyślnie

czyli nx jest kolejnym argumentem za f100 w takim razie
    .....
    Następnym jest....F-16...jest znacznie szybszy,wyżej lata i ma więcej bajerów......No i zawsze można do niego D cośtam i F..cośtam zapakować....
    Pzdr
    Andrzej
    Ostatnio edytowane przez borregaard ; 25-02-2008 o 12:12
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów