Witam po raz pierwszy na Forum! Od jakiegos czasu probuje znalezc egzemplarz Tamrona, ktory posiadalby cechy opisywane przez zachwyconych nim recenzentow i uzytkownikow. Pierwszy mial klopoty z lapaniem ostrosci i front focus. Oddalem. Drugi (do oddania) jest w miare ostry w srodku ale mniej ostry od Nikkora 28-70/3.5-4.5 no i ma paskudnie mydlana lewa strone. Ostrzy idealnie. Trzeci jest bardzo ostry od 2.8 poza samymi naroznikami. Tzn. moze byc jak ostrze recznie... Na krotkim koncu w zasadzie nie ma problemu a przynajmniej go wyraznie nie widac niezaleznie od dleglosci ostrzenia. Na dlugim koncu przy bliskich dystansach, do 1 m jest w zasadzie OK. Recznie nie wyostrze lepiej ale im dalej, tym gorzej. Przy ostrzeniu na duza odleglosc jest potezny front focus. Czy ktos z Forumowiczow spotkal sie z takim objawem i czy dalo sie to usunac w serwisie? Czy to jest typowy objaw FF czy jakas wariacja na temat? Korci mnie zeby zatrzymac ten egzemplarz i ewent powalczyc z serwisem. Poza ta wada bije na glowe testowane przeze mnie Nikkory 18-70 i 18-200. Tylko czy da sie ja usunac...?
Pozdrawiam
Tomek
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami