Szukaj
pozdrawiam Krzysiaczek
pozdrawiam i bede probowal dalej![]()
Bokeh to kwestia gustu.
Mnie fota by sie podobala, gdyby cala twarz byla w GO. Znikająca ku dołowi twarz w czeluściach nieostrości może wkurzać, ale czciciele 5D i 50 1,2 L (to bardzo ważne) posiusiają sie z radości na pewno![]()
nie ma zmiany ogniskowej, jest inny kąt.
ale to kąt jest istotny, a nie ogniskowa. Informacja o ogniskowej nie jest żadną informacją, o ile nie podasz na jakim formacie negatywy/matrycy pracujesz. 50 mm jest szerokim kątem, standardem, teleobiektywem. Odpowiednio w wielkim formacie, małym obrazku, kompaktach. Info, że to jest 50 mm jest g.. warte bez tej drugiej info. Ogniskowa jest sama w sobie zupełnie nieistotną informacją, to parametr bez znaczenia
do dyskusji zapraszam w innym wątku autorstwa JK.
koniec OT.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Piter... powiem Ci , że mnie też się tak z Jacksonem M. skojarzyło
Podoba mi się takie złapanie kadru, na kolorki jednak wybrednie pomarudzę![]()
eeeee.... I to chyba tyle w temacie
1.8, chociaz zauwazylem, ze 1,4 mimo takiej samej ogniskowej uwazana jest za fajne szklo![]()
Acha, dzięki.
Miałam 1,8, używałam bardzo rzadko, teraz zmieniłam na 1,4 i zamierzam częściej zapinać.
Ale zauważyłam, że bez osłony przeciwsłonecznej sie nie obędzie. 1,8 jakoś lepiej radził sobie bez takowej, to takie moje pierwsze wrażenie.
A czy bokeh będzie piękniejszy, zobaczymy.
A zdjęcie bardzo mi sie podoba i szczerze mówiąc to ver.1.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami