Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    autograf
    Gość

Domyślnie Raw Therapee problem z nefami

Sciagnalem sobie wersje 2.3. Zapodaje mu zeby otworzyl przykladowego nefa po czym wysypuje sie program
    Wiecie moze co jest nie tak?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Sciagnalem sobie wersje 2.3. Zapodaje mu zeby otworzyl przykladowego nefa po czym wysypuje sie program
    Nie wiem, bo go nie używam, ja preferuję NX-a, ale nie ten dział.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Ja do tej pory nie miałem żadnych problemów. Ciężko też powiedzieć coś konkretnego biorąc pod uwagę, że każdy windows żyje swoim życiem i programy które działają na każdym kompie bez problemów nagle na jednym się sypią. Spróbuj przeinstalować...

ps. za davidem555 - ten wątek chyba powinien być w dziale oprogramowanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Spróbuj usunąć ustawienia ze starej wersji. Jest to gdzieś w Twoim profilu\Application Data\.RawTherapee jeśli masz windows (nie mogę sprawdzić dokładnej ścieżki bo nie używam), jeśli Linux to ~/.RawTherapee - usuń cały katalog.
    Mam nadzieję że to pomoże.

Pozdrawiam

Domyślnie

u mnie to samo - czyli po próbie otwarcia rawu z d100, d200, r1 - program się wysypuje i nic nie pomaga XP HE - SP 2 - nie miałem, żadnej poprzedniej wersji - pobrany z dobre programy
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    u mnie to samo - czyli po próbie otwarcia rawu z d100, d200, r1 - program się wysypuje i nic nie pomaga XP HE - SP 2 - nie miałem, żadnej poprzedniej wersji - pobrany z dobre programy
    A masz zainstalowany NET FRAMEWORK ver. 2.0 lub późniejszy?
    NX np. sypie się kiedy struktura NET jest naruszona i trzeba przeinstalowywać, może tu jest też ta zależność.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    A masz zainstalowany NET FRAMEWORK ver. 2.0 lub późniejszy?
    NX np. sypie się kiedy struktura NET jest naruszona i trzeba przeinstalowywać, może tu jest też ta zależność.
    RawTherapee jest napisany w c++ z użyciem biblioteki GTK+ więc NET na pewno nie. Polecam forum RawTherapee, podobne problemy były poruszne parokrotnie więc może się znajdzie jakieś rozwiązanie.

edit

bogdi64 - spróbuj pobrać jeszcze raz ze strony programu, są tam wersje dla procesorów SSE i bez SSE. Czasem błędy pojawiały się gdy uruchamiało się nieodpowiednią wersję.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez The Structorr ; 21-02-2008 o 22:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    RawTherapee jest napisany w c++ z użyciem biblioteki GTK+ więc NET na pewno nie. Polecam forum RawTherapee, podobne problemy były poruszne parokrotnie więc może się znajdzie jakieś rozwiązanie.

Pozdrawiam
    No to masz rację, nie wiem, bo nie dotykałem jeszcze tego programu, snuję tylko domysły.
    Pozdrawiam. David
    NIKON

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    Spróbuj usunąć ustawienia ze starej wersji. Jest to gdzieś w Twoim profilu\Application Data\.RawTherapee jeśli masz windows (nie mogę sprawdzić dokładnej ścieżki bo nie używam), jeśli Linux to ~/.RawTherapee - usuń cały katalog.
    Mam nadzieję że to pomoże.

Pozdrawiam
    Ale ja nie mialem wczesniej starszej wersji. Poza tym nawet nie wiem w KTORYM KATALOGU tego katalogu szukac by go usunac..

Domyślnie

a próbowałeś pobrać jeszcze raz ze i przeinstalować? jeśli to nie pomoże to mogę ci jeszcze tą bibliotekę na której się wysypuje (libgtkmm-2.4-1.dll - zgodnie z tym co na twoim screenie z poprzedniego wątku) przesłać i podmienisz z tą którą masz u siebie - może to coś da

Uprawnienia umieszczania postów