Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Zimowe spacery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    ps dopatrzyłem sie czegoś białego w samym rogu PG Piotrze stempelka u Ciebie w ps niema ?
    Faktycznie - to wszystko przez chochlika

Domyślnie

Wczesny poranek po zamieci w nocy, nadal Jezioro Czarne niedaleko Sosnowicy, bardzo spokojna okolica, mają tam fajne pole biwakowe.

7)

Tutaj natomiast ponownie Perehod

8 )

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Piątka bardzo mi się kompozycyjnie podoba. Płotek pięknie naprowadza mnie przez drzewka ku otwartej przestrzeni. Ma nastrój i bardzo pozytwną atmosferę.
    Aż zaprasza do siebie.
    Reszta też bardzo dobra.
    Jedyna uwaga ode mnie, to że na paru zdjęciach nie widzę detali w bieli śniegu. Nie widzę jego krztałtu, ziarnistości, tych maleńkich lokalnych kontrastów. W niektórych miejscach śnieg pojawia się jako jednolita połać. Czy to wina obiektywu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Jedyna uwaga ode mnie, to że na paru zdjęciach nie widzę detali w bieli śniegu. Nie widzę jego krztałtu, ziarnistości, tych maleńkich lokalnych kontrastów. W niektórych miejscach śnieg pojawia się jako jednolita połać. Czy to wina obiektywu?
    Mam wrażenie, że chyba obróbki - ale może i obiektyw ? Sam prawdę mówiąc nie wiem czy przy naświetlaniu to położyłem czy w dalszej obróbce RAWa

9)

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Mam wrażenie, że chyba obróbki - ale może i obiektyw ? Sam prawdę mówiąc nie wiem czy przy naświetlaniu to położyłem czy w dalszej obróbce RAWa
    W jaki sposób otwierasz RAWa w photoshopie? Czy przechodzisz przez JPG-a? Czy obróbkę robisz na 16-bitach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    W jaki sposób otwierasz RAWa w photoshopie? Czy przechodzisz przez JPG-a? Czy obróbkę robisz na 16-bitach?
    RAW otwierany Adobe Bridge - Adobe RGB 16bit - wszystkie niezbedne korekty - na koniec zmiejszenie do rozmiaru na forum - wyostrzenie - jpg - koniec.

10) Tu cos lekko wygietego tym razem
    duża wersja http://gallery.photo.net/photo/6978396-lg.jpg

Domyślnie

Mi zaś podoba się 7, 5 i 4 w takiej oto kolejności .

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów