Ice...
moze w takim razie zdradzisz pare metod
przeciwdzialan![]()
Szukaj
Ice...
moze w takim razie zdradzisz pare metod
przeciwdzialan![]()
no i za niecale 100 zl mozna sobie kupic porzadna metalowa replike pistoletu strzela toto na plastikowe kuleczki ale wage ma swoja i przeladowywuje sie jak prawdziwy
moi znajomi biegaja w mundurach z takimi replikami po lasach i starych fabrykach bawiac sie w wojne
mozna tez nabyc sprzety wygladajace juz bardzo groznie
http://www.wmasg.pl/
N.I.K.O.N.: Networked Intelligent Killing and Observation Neohuman
|D70| |Nikkor 50mm| |Nikkor 35-80mm| |Sigma 28-300mm| |SanDisk 512MB|
Za to ja chyba mam pecha. Juz dwa razy dresy ukradly mi telefon (raz za pomoca noza, a raz bylo ich 4 wiec czynny opor z mojej strony niewiele dal). Na szczescie nie mialem wtedy ze soba aparatu. Natomist to co mnie strasznie irytuje to fakt ze oba te wypadki zdazyly sie w miejscach gdzie jest naprawde sporo przechodniow i oczywiscie nikt nie zareagowal. Przyznaje ze od tego czasu mam pewne "opory" przed wychodzeniem samemu w nocy na jakies zdjecia.
Masz racje co do reakcji, jeśli coś się stanie to wszyscy są oburzeni, organizują marsze, protesty itp., ale jeśłi przyszłoby im stanąć w obronie to 99% odwróci głowę i przejdzie na drugą stronę ulicy. To jest chore.![]()
Pozdrawiam
Tomek
co do dresiarzy, sam mieszkam w blokowisku i dresiarzy jest tu od groma, jak sie przed nimi uchronic? przede wszystkim nie prowokowac, nie machac aparatem czy telefonem a juz napewno nie wpatrywac sie w nich co zrobia bo to dziala na nich jak plachta na byka. a najlepsze jest to ze jak idzie jeden to nigdy nie zaczepi, bedzie ich 3 to odrazu czuja sie silni.
co do takich zabawek to mzoe na jednego by podzialalo jak bylo by ich wiecej to sie nie ma szans, sam widzialem jak jakis chojrak straszyl pistoletem grupke dresiarzy, 5 min pozniej lerzal na ziemi...Zamieszczone przez nevton
straszenie zabawkami czasami dziala
ja mam taka replike pistoletu (teraz gdzies na dnie szuflady lezy)
bo chcialem zlapac bakcyla na strzelanie ale wole strzelac D70-ka
znajomi opowiadali jak dresy sie wycofywaly jak ktorys z nich odchylil plaszcz a pod nim wisial kalach albo shootgun no ale byli w 3-4 z pseudo bronia wiec to juz nie przelewki
raz ich nawet policja skula i na ziemie powalila za te pislolety...
N.I.K.O.N.: Networked Intelligent Killing and Observation Neohuman
|D70| |Nikkor 50mm| |Nikkor 35-80mm| |Sigma 28-300mm| |SanDisk 512MB|
Nastraszyliście mnie.... Bardzo...
Też bym chętnie ubezpieczyła aparat, żeby ze spokojem ducha oddać grzecznie jak mnie jakieś karczycho poprosi...
Co do pseudo broni to chyba nie jest super pomysl - bo jak oni beda mieli prawdziwa to bede mojego nikosia z gory ogladac.
A poza tym nie zawsze warto bronic sprzetu. A na dowod historia: do samochodu podchodzi gosc i mowi: wysiadaj albo Cie zabije. Facet z auta pomyslal sobie ze musialby byc glupi zeby sie dac tak latwo zastraszyc wiec ani mu do glowy nie przyszlo wysiadac. Minute pozniej, po zaladowaniu kosy miedzy zebra juz nie zyl... Jak byl w stanie to zapewne zalowal swojego uporu... Zginac dla jakiegos badziewiastego auta? Bez sensu!
Powiedzmy sobie jasno nie ma możliwości wyjścia ze sprzętem jeżeli otoczy nas grupa dresów .
Bo skoro jestem sam to dla nich jestem potencjalną ofiarą.
Jeśli mnie zaczepiają to wiedzą że okolica nie reaguje.
Skoro mam aparat to ręce mam zajęte .
Myśle że można by było coś jeszcze dodać.
Nie tak dawno ktos opisywal na pl.rec.foto swoja przygode: w nocy fotografowal ze statywu jakims duzym aparatem (chyba SIXem ale pewnien nie jestem) poza nim mial ze soba praktycznie caly swoj sprzet foto w malym obrazku warty duuuuzo pieniedzy. W pewnym momencie podeszlo do niego 3 dresow z wiadomym zamiarem. Nie namyslajac sie specjelnie poczestowal pierwszego prosto w glowe tymze SIXem dodatkowo zapietym do statywu. Gosc padl a pozostali dwaj raczej szybko sie oddalili. Mnie jakos go nie szkoda, co wiecej powiem ze kazdy dres powinien posmakowac czegos takiego. Moze by sie oduczyli zaczepiac ludzi.
Skontaktuj się z nami