Close

Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 226

Wątek: D70 i dresy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tak sobie czytam fragmentami ten topic i nasunął mi się jeden smutny wniosek...
    Tego tematu wogóle nie powinno być, ale chyba nikt z nas nie doczeka takich czasów, (jeśli kiedyś w ogóle nastaną) w których byśmy się nie bali o nasz sprzęt zycie czy zdrowie chodzac sobie codziennie po naszych ulicach...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

racja,niestety jest coraz gorzej. rok temu wykroili mnie i moja dziewczyne z komorek,przy czym jej byla nowka za kilkaset zl,moja to byl gruchot,ale mniejsza o to...bylo 3 na mnie i na dodatek stwierdzili ochoczo ze wpier...mojej dziewczynie bo to dla nich zadna roznica.to jest dopiero tragedia..bo ze ja dostane to juz mozna przezyc ,ale ze bija dziewczyny to juz jest masakra. a poszlismy sobie odpoczac do parku...life is brutal. w ubieglym tygodniu zakosili mi cala kase jaka mialem,ale komorki stwierdzilem ze nie oddam,i bylo to na przystanku pelnym ludzi i nikt nie zareagowal..jesli wszyscy nie zaczniemy tego zmieniac to na nic beda starania jednostek,a co do sprzetu to jesli bede focil na miescie cyfrowa lustrzanka to koniecznie zaopatrze sie w gaz i w jakis paralizator i cholera wie w co jeszcze..zreszta kto mieszka w lodzi wie o czym mowie,bo miasto straszne pod tym wzgledem..
    Nie dajmy sie jednak i walczmy z tym gownem..
    pozdrawiam

Domyślnie

Tak ode mnie

ktoś wcześniej wspominał o replikach broni na kulki plastikowe

sam siedzę w asg, i mogę polecić jedną rzecz

replikę Sigma SW40F

to jest "tylko" pistolet na kulki, ale z lufą precyzyjną i tłumikiem, posiada naprawdę sporą moc, niech odnośnikiem będzie fakt iż załadowawszy kulki metalowe, jest w stanie przestrzelić karoserię

i powiem szczerze że z gazem i takim cudem w kieszeni zawsze czuje się ciutkę pewniej, a i replika wystraszyć może, bo metalowa, ruchomy zamek przy wystrzale, i ciężko odróżnić od oryginału

mnie raz sprzęt uratowała, i to wystarczy by mieć ją zawsze przy sobie

pozdrawiam
    Kernest

Domyślnie

Kernest no i myślisz, że gdybyś zrobił krzywdę czymś takim żulowi to nie będziesz miał problemów z prawem ? Polskie prawo jest takie że chroni bandytów i jeśli nie byłbyś skrojony, posiniaczony bez oznak walki to prawo będzie po stronie żula. Przykre ale prawdziwe....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica
    Kernest no i myślisz, że gdybyś zrobił krzywdę czymś takim żulowi to nie będziesz miał problemów z prawem ? Polskie prawo jest takie że chroni bandytów i jeśli nie byłbyś skrojony, posiniaczony bez oznak walki to prawo będzie po stronie żula. Przykre ale prawdziwe....

Pozdrawiam
    Moshica
    Pod warunkiem że będą światkowie, ja bym tam nie świadczył nawet jeśli bym wszystko widział. Dostali gazem po oczach, czy kulkami po nogach, trudno może coś ich to nauczy...

Domyślnie

Radziłbym ostroznie z tym ASG . Uzycie tego może spowodować , ze to Ty bedziesz napastnikiem . Raczej proponowałbym zajrzeć na Allegro i zakupić teleskopową pałkę - zawiera przewaznie złozone dwie sprężyny i koniecznie pozbawić ją metalowego "czubka" - wtedy nie jest juz bronią w myśl ustawy a jest baaardzo skuteczna w "rozmowach" . Ewentualnie popytać za granicą - w Polsce jeszcze chyba nie ma w dystrybucji , taka trochę smieszna (o kalibrze > 7cm) wyrzutnia gumowych elastycznych "piłek" . We Francji uzywają jej przewaznie barmani do wystawiania klientów z baru razem z drzwiami...
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie Czy jesteś zdecydowany(a)?

Kiedyś rozmawiałem z kolegą na "te" tematy i on powiedział (czy zapytał) o jedną rzecz - czy jesteś gotów użyć tej broni bez zawahania i skutecznie?
    Zastanówcie się bardzo uczciwie.

Poza tym: idziesz sobie sam, albo z kolegą/dziewczyną/żoną/dzieckiem. W jednym ręku sprzęt, w drugim dziewczyna (opcjonalnie), na plecach albo na ramieniu jeszcze więcej sprzętu itp.
    Dodatkowa opcja - pogoda taka jak wczoraj i dziś. Jesteś w spodenkach i koszulce. Albo środek zimy - kurtka, szalik, rękawiczki.
    Gdzie ta sigma, pałka teleskopowa czy co tam? Co robisz z aparatem? Rzucasz go na ziemię? Potem szukasz broni, a gnoje już cię obskoczyły.

Pamiętajcie, że w życiu nie ma montażu i dubelków.
    Gadam jak stary zgred (którym jestem ), ale trzeba pamiętać o różnych szczegółach.

Paweł
    Fiat Lux

Domyślnie

Mam pomysł jak idziecie robić zdjęcia w nowy teren zróbcie sobie identyfikator duży rozmiar na szyję zdjeciem i na ********** niebieski kolor na przodzie walnijcie POLICJA grupa dochodzeniowa i zalaminować !!!! a zona lub nazyczona i ect. niech ma zeszyt lub coś w tym stylu ... wiem że to smieszne ale jeszcze w nocy nikt nawet mnie nie zaczepił jak kolo podchodzi i zobaczy napis =sam zaczyman gadke ::: jakiś !!!!! problem OBYWATEKU !!!! kolo widzi napis i jak szczureeeek sie odwraca i idzie do 6 kolegów i pija dalej na ławce piwo odchodząc słysze z młodą kto to ......??? "****** pies " pomyślecie sugestja czsami daje za wygraną możecie się smiać ale ale to działa i dobrze ) takie moje perpetum mobile na zycie w PL jeżeli ktoś tylko uzywa mięśni ty uzyj mózgu
    D50 / czapeczka Od myszki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fallout
    POLICJA grópa dochodzeniowa
    no no.. ta "grópa" to dla wiekszej dezorientacji przeciwnika..
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Tylko ciekawe czy prawdziwa policja się do tego nie przyczepi.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów