Close

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 226

Wątek: D70 i dresy

Domyślnie

Nie uważacie, że statyw jest jakimś straszakiem na takich?
    Np. mój manfrotto 190 trochę waży i do tego taka bojowa wykręcona głowica magnezowa 490 MG i macie broń fotograficzną jak się patrzy. Pistolet? To zawsze zagraca torbę/plecak - nie wiem czy to dobry pomysł...
    pasek|ładowarka|kabel do ładowarki|szmatka|łatka|dekielek na korpus|dekielek na Nikorra|dekielek na Sigme|Hmm zabrakło miejsca

Domyślnie

Jadąc kiedyś do Warszawy, byłem koło godziny 23 na dworcu centralnym. Wychodząc z przjejścia podziemnego, zauważyłem na górze grupe. o ile pamietam 6 dresów. Ide powoli na góre, prosto na nich, patrzą na mnie, w miedzyczasie wyciągam papierosa, podchodzę do jednego i mówie, masz zapałki ??? Wyciąga, zapala mi papierosa i odchodze.... Może to jest taktyka ? Robicie zdjecia, widzicie grupe dresów, idą w waszą stronę, podchodzicie do nich ... przepraszam , mogę zrobić Wam zdjęcie ?
    Credo in unum Deum

Domyślnie

@Sebastian - to dość niebezpieczna taktyka bo sa szanse, że efekt będzie dokładnie odwrotny.
    pasek|ładowarka|kabel do ładowarki|szmatka|łatka|dekielek na korpus|dekielek na Nikorra|dekielek na Sigme|Hmm zabrakło miejsca

Domyślnie

być może, ale pare razy wykorzystywana przezemnie, co prawda nigdy w kontekscie fotografowania, bo tu nie miałem nigdy problemów, aczkolwiek zdaje sobie sprawe ze jest jakies ryzyko.
    Credo in unum Deum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n
    ... łąpię pierwszego za gardło tak że ma problem z oddychaniem. Reszta przeważnie udaje sie na z gory upatrzone bezpieczne pozycje - ktore sa przeważnie bardzo oddalone od miejsca zdarzenia.
    tak, ale gorzej, gdy właściciel aparatu jest wątły

he he

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian
    Jadąc kiedyś do Warszawy, byłem koło godziny 23 na dworcu centralnym. Wychodząc z przjejścia podziemnego, zauważyłem na górze grupe. o ile pamietam 6 dresów. Ide powoli na góre, prosto na nich, patrzą na mnie, w miedzyczasie wyciągam papierosa, podchodzę do jednego i mówie, masz zapałki ??? Wyciąga, zapala mi papierosa i odchodze.... Może to jest taktyka ? Robicie zdjecia, widzicie grupe dresów, idą w waszą stronę, podchodzicie do nich ... przepraszam , mogę zrobić Wam zdjęcie ?
    Jest też wyjście ...

Nosić przy sobie także małpkę lub aparat jednorazowy .. jak już "się stanie", że nam zabiorą, to można zrobić taką jednorazówką zdjęcia kolesiom i w nogi (na policję

Domyślnie

Ja jednak myśłę, że chyba najlepszym, najmniej kosztownym i chyba miłym dodatkiem do focenia jest jednak osoba towarzysząca. Oczywiście nie każdy dres uszanuje nawet dwie osoby(o bezmózgowiu w tym wątku już było), ale prawdopodobieństwo zaczepki maleje. Nikona mam od niedawna, ale od kilkunastu lat zajmuję sie videofilmowaniem, kiedy w nocy wracam do domu, zanim wysiądę z samochodu zawsze rozglądam się na boki czy nikt podejrzany nie obserwuje. Stracic 20 tys. byłoby szkoda. Teraz będzie to 26 tys, o kurza twarz...
    Pozdrawiam kolegę z postu wyżej. Ełk - Suwałki nareszcie swoi.
    Pozdrawiam
    Zbyszek www.wideo-art.pl
    D7100 | D5200 | 80-200 | 17-55 | 18-105 | 85 1.8 | 35 1.8 | Sigma 15 2.8 |

Domyślnie

Pozdrawiam kolegę z postu wyżej. Ełk - Suwałki nareszcie swoi.
    ja również witam serdecznie. Swoją drogą wybieram się na chwilę do suwałk naprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, więc można by było się jakoś spotkać ...

ja niestety z powodu braku wystarczającej ilości gotówki przeprosiłem się z Zenitem, ale cały czas czekam na D70
    Paweł

Domyślnie

Podstawowa zasada mowi, że nalezy wykonac "coś" przez co atakujący straci impet, zatrzyma się zastanowi - o ile taki potrafi mysleć lub po prostu poczuje strach. Przeważnie jeśli jest kilku atakujacych jeden się wyrywa najbardziej i jeśli ten lider "oberwie" to reszta raczej juz nie atakuje.
    Dokładnie tak jak mówisz, swego czasu fociłem sobie na mieście i obskoczyło mnie 3 wuzli, chefalumpów czy jak ich tam zwał. Pierwszy który mnie złapał nie dokończyl nawet mówić, trzasnąłem go aparatem z romachu prosto w jego głupi łeb. Aparat przeżył, po późniejszych oględzinach okazało się że nic się nie stało ( proszę co znaczy marka Rolleiflex i jego ciężki metalowy korpus ) a panowie ?? no cóż lumpaj pełny nokaut i "lekko" się zakrwawił, a pozostałym 2 tak opadły kopary że nie wiedzieli co mają robić, dało mi to czas spokojnie aczkolwiek szybkim krokiem wycofać się. Dodam iż wyrzutów sumienia z tego tytułu do dnia dzisiejszego nie mam.

Domyślnie

nie wracam
    aparaty, obiektywy

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów