stig, wypowiedz się..![]()
Szukaj
stig, wypowiedz się..![]()
A co powiecie o statywach Giottos? To moze bylaby alternatywa dla Manfrotto...
witam
Właśnie nabyłem manfrotto 055 b + głowica 141rc .
Powiem tak jest świetny, no może trochę waży, ale wkoncu będę mógł robić na długich czasach w terenie.
Do tej pory miałem właśnie hame która mi się u klienta rozleciała i wstyd z 5-zł.
Grzesp- wiem że to kosztuje ale chiba warto zainwestować więcej i mieć jako taką wygodę i brak obawy o sprzęt ( mój nikon d50 na hamie telepał się przy każdym pstryknięciu ).
Leszek Jarzębowski
-----------------
manfrotto - jest w czym wybierac.
dwa lata wstecz zlamalem zatrzask nogi. statyw 7 letni wiec dawno po gwarancji
naprawili za darmo i powiedzieli: przepraszamy - to nie mialo prawa sie stac!!!
rok temu poprosilem o czyszczenie i smarowanie glowicy do panoram. zrobili co trzeba i na pytanie ile place uslyszalem - bez zartow
polecam
olo
Dołożyłbym jeszcze Gitzo,tylko ceny przyprawiają o mdłości.Zamieszczone przez Iwona07
Maniek froto jest jednak konkurencyjny i mimo to,że to makaroniarze to statywy im się udały.
Jacek
rabijki, gdzie tak ładnie naprawiają i smarują za free?![]()
JK, a co się będę ... no.. ten.. a.. kulturalnie miało być.. certolił![]()
moj sprzet zrobili jak opisalem w foto7 w gliwicach
pozdro
olo
OKZamieszczone przez sailor
![]()
![]()
O.K. Masz rację. Nie tylko Manffrotto istnieje na świecie, ale
![]()
Porównując ceny m-f w USA to masz całkowitą rację, tylko że nie żyjemy w boskich USA.
Ja tylko twierdzę że M-f w naszym kraju ma najkorzystniejszy stosunekm ceny do potrzeb.
Ja dokonując zakupu przeanalizowałem wszystko w miarę dokładnie.
Minimum potrzeb to statyw ok. 1.5 m wysokości i 4-5 kg obciążalnośći .
M-f 190 PRO to cena 350 zł
Slik Pro 700 to 680 zł
Velbon Sherpa 725 zł
Gitzo i Giottos to już inna bajka.
Statyw to nie wszystko, Porównajmy wybór i ceny akcesorii.
Dla mnie system szybkozłączek to podstawa, do Slika dwa lata temu były nie do dostania,
Velbon 59zł . Manfrotto płytka PL-200 39zł oryginalna, 19zł nieorginalna, Ja uźywam sześciu. Wszystkie akcesoria są tańsze, od głowic kulowych do szyn makro.
W Polsce wybór głowic m-f kulowych, zębatych, hydro-mydło-i-powidło jest bezkonkurencyjny.
Następna sprawa to serwis. Benbo świetny wynalazek, ale jak poleci łożysko, to już tylko Londyn.
Ja jestem prgmatykiem, przynajmniej mnie się tak wydaje i nadal uważam wybór M-f za najlepszy. Gdybym miał większe środki lub żył w innym kraju to bym się z tobą zgodził,
ale puki co...........![]()
![]()
![]()
Camera Obscura, DX, FX, XXX
Skontaktuj się z nami