Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: jaki statyw?

pebees
    Gość

Domyślnie

stig, wypowiedz się..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Złotów / Piła

Domyślnie

A co powiecie o statywach Giottos? To moze bylaby alternatywa dla Manfrotto...

Domyślnie

witam

Właśnie nabyłem manfrotto 055 b + głowica 141rc .

Powiem tak jest świetny, no może trochę waży, ale wkoncu będę mógł robić na długich czasach w terenie .
    Do tej pory miałem właśnie hame która mi się u klienta rozleciała i wstyd z 5-zł.

Grzesp- wiem że to kosztuje ale chiba warto zainwestować więcej i mieć jako taką wygodę i brak obawy o sprzęt ( mój nikon d50 na hamie telepał się przy każdym pstryknięciu ).
    Leszek Jarzębowski
    -----------------

Domyślnie

manfrotto - jest w czym wybierac.

dwa lata wstecz zlamalem zatrzask nogi. statyw 7 letni wiec dawno po gwarancji
    naprawili za darmo i powiedzieli: przepraszamy - to nie mialo prawa sie stac!!!

rok temu poprosilem o czyszczenie i smarowanie glowicy do panoram. zrobili co trzeba i na pytanie ile place uslyszalem - bez zartow

polecam
    olo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwona07
    A co powiecie o statywach Giottos? To moze bylaby alternatywa dla Manfrotto...
    Dołożyłbym jeszcze Gitzo,tylko ceny przyprawiają o mdłości.
    Maniek froto jest jednak konkurencyjny i mimo to,że to makaroniarze to statywy im się udały.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

rabijki, gdzie tak ładnie naprawiają i smarują za free?

Domyślnie

pebees, już zepsułeś Szybki jesteś.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

JK, a co się będę ... no.. ten.. a.. kulturalnie miało być.. certolił

Domyślnie

moj sprzet zrobili jak opisalem w foto7 w gliwicach

pozdro
    olo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    Jeśli statyw, to tylko manfrotto
    tak szczerze mowiac to zastanawiam sie nad kultem manfrotto w polsce .. i naprawde nie moge sie nadziwic .. to ze wzoruja sie od zawsze na SLIKu wiadomo wszedzie poza polska, to ze velbon serii pro (choc sherpy tez sa nienajgorsze) wykonczeniem przewyzsza kultowa firme dajac takie same parametry techniczne przy lepszej cenie tego sie raczej nie zauwaza, o istnieniu firm takich jak np benbo nie wspomne bo tego przeciez w polsce nikt nie kupuje (choc cenowo nie sa chyba zbyt wiele drozsze od manka z frotty) .. imho czasem warto odlozyc klapki i pojrzec poza firme na M.
    OK O.K. Masz rację. Nie tylko Manffrotto istnieje na świecie, ale
    Porównując ceny m-f w USA to masz całkowitą rację, tylko że nie żyjemy w boskich USA.
    Ja tylko twierdzę że M-f w naszym kraju ma najkorzystniejszy stosunekm ceny do potrzeb.
    Ja dokonując zakupu przeanalizowałem wszystko w miarę dokładnie.
    Minimum potrzeb to statyw ok. 1.5 m wysokości i 4-5 kg obciążalnośći .
    M-f 190 PRO to cena 350 zł
    Slik Pro 700 to 680 zł
    Velbon Sherpa 725 zł
    Gitzo i Giottos to już inna bajka.
    Statyw to nie wszystko, Porównajmy wybór i ceny akcesorii.
    Dla mnie system szybkozłączek to podstawa, do Slika dwa lata temu były nie do dostania,
    Velbon 59zł . Manfrotto płytka PL-200 39zł oryginalna, 19zł nieorginalna, Ja uźywam sześciu. Wszystkie akcesoria są tańsze, od głowic kulowych do szyn makro.
    W Polsce wybór głowic m-f kulowych, zębatych, hydro-mydło-i-powidło jest bezkonkurencyjny.
    Następna sprawa to serwis. Benbo świetny wynalazek, ale jak poleci łożysko, to już tylko Londyn.
    Ja jestem prgmatykiem, przynajmniej mnie się tak wydaje i nadal uważam wybór M-f za najlepszy. Gdybym miał większe środki lub żył w innym kraju to bym się z tobą zgodził,
    ale puki co...........
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów