Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: jaki statyw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Cytat Zamieszczone przez jacenty
    raz mi upadl i aparat walnal o asfalt [...]
    nie wzialem poprawki na wiatr, ktory dosyc hulal na wysokosci 2800 m n.p.m.
    Gdzies Ty znalazl asfalt na tej wysokosci?
    w Hiszpanii, masyw Sierra Nevada (najwyższy szczyt Mulhacén - 3478 m n.p.m.), moze bylo to 2500, no juz nie pamietam, ale calkiem wysoko mozna wjechac samochodem . pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacenty
    w Hiszpanii, masyw Sierra Nevada (najwyższy szczyt Mulhacén - 3478 m n.p.m.), moze bylo to 2500, no juz nie pamietam, ale calkiem wysoko mozna wjechac samochodem . pozdrawiam
    Teneryfa (jedna z wysp kanaryjskich) wulkan El Teide też na ok 2500 m można wjechać samochodem po asfalcie
    Jacek

Domyślnie

Witm!!!
    A co powiecie na to
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=90457341#photo
    Widziałem go na "żywo i wydaje mi się dość pożądny.
    Właśnie się do niego przymierzam.
    Na giełdzi w "stodole" można go kupić już za 300. To chyba przyzwoita cena?
    Aparaty cyfrowe są fajne - niech fotografują nimi inni.
    ---------------------------
    Pozdrawiam!!!

-----------------------------

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_...ff4128ffa.html

Domyślnie

Jeśli kupujesz statyw zabierz na zakupy aparat "najdłuższe" szkło i strzel pare fotek z czasami 1-10 sekund, a potem sprawdz ostrość itp.jeśli jesteś zadowolony kup
    mam MF 055
    Grzesp, jeśli chcesz przetestowac zapraszam

[ Dodano: Pią 17 Mar, 2006 ]
    zapraszam do łodzi widzew
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Domyślnie

Jeśli statyw, to tylko manfrotto, z głowicą manfrotto, z płytką 200PL-14!!!
    Ja posiadam dwa statywy, monopod, trzy głowice.
    Płytki dokręcone na stałe do D70, stopki 70-200, Syfry Żony, Syfry Córki, Kamery DV,
    Mam święty spokój, niczego nie odkręcam, ani nie dokręcam, wszystko kompatybilne,
    jeden ruch ręki. Płytki oryginalne lub chińskie są łatwo dostępne.
    Każdy dopina co chce, kiedy chce.

Zapomnij o dobrym tanim statywie . Sam nabrałem się na Soligora , wszystko fajnie , korbki , poziomice , bajery , ale zdjęcia na 300MM wyzwalane pilotem i klapniecie lustra powoduje poruszenie zdjęcia .
    Tylko Chuck Noris nie popełnia błędów
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Ja miałem ten statyw

http://allegro.pl/item93371744_wysok..._2poz_hak.html

Nie mogę mu nic zarzucić fuji s5500 leżał na nim jak ulał nie wiem jak będzie z cięższym aparatem, ale tanie statywy nie są złe, naprawde, solidnie wykonany, stabilny i tani, na początek w sam raz.

Domyślnie

SHOX! wybacz ale ten statyw to jest dobry do kompaktu a nie lustra.
    Pożyczałem coś podobnego od kumpla i po założeniu swojego nikosia ze szkłem 300mm czekałem dwie minuty aż się ustoi żebym mógł zrobić zdjęcie bez poruszenie.
    Chociaż był solidniejszy. Ten wygląda jakby się miał rozlecieć pod samym korpusem.
    na początek w sam raz.
    Statyw na początek czy na koniec musi być porządny. A co na początku to nie będzię się ruszał czy na początku można robić zdjęcia z poruszeniem?
    To po co statyw? Poco wydawać kasę? Lepiej robić zdjęcia z ręki. Efekt ten sam a mniej klamotów do noszenia i więcej grosza w kieszeki.
    Pozdrawiam!!!
    Aparaty cyfrowe są fajne - niech fotografują nimi inni.
    ---------------------------
    Pozdrawiam!!!

-----------------------------

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_...ff4128ffa.html

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

SHOX!, zaprawdę powiadam ci...nie wiesz co piszesz :P ja mam manfrotto 055 i marudzę, że za mało stabilny, a ty piszesz, że tyn badziew może być?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

sailor
    Gość

Domyślnie

Jeśli statyw, to tylko manfrotto
    tak szczerze mowiac to zastanawiam sie nad kultem manfrotto w polsce .. i naprawde nie moge sie nadziwic .. to ze wzoruja sie od zawsze na SLIKu wiadomo wszedzie poza polska, to ze velbon serii pro (choc sherpy tez sa nienajgorsze) wykonczeniem przewyzsza kultowa firme dajac takie same parametry techniczne przy lepszej cenie tego sie raczej nie zauwaza, o istnieniu firm takich jak np benbo nie wspomne bo tego przeciez w polsce nikt nie kupuje (choc cenowo nie sa chyba zbyt wiele drozsze od manka z frotty) .. imho czasem warto odlozyc klapki i pojrzec poza firme na M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    o istnieniu firm takich jak np benbo nie wspomne bo tego przeciez w polsce nikt nie kupuje (choc cenowo nie sa chyba zbyt wiele drozsze od manka z frotty)
    Rzuc okiem koncowke mojego siga...
    I nie pros, zebym sie o nim wypowiedzial...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów